Sjø- og havnerapport til assisterende kystdirektør

Publisert

Styret i NHO LT Sjø og havn med fersk sjø-rapport. Her sammen med deler av administrasjonen i NHO LT. Fra venstre: Dag Øyvind Lygre (Greenport), Derya C. Inan (NHO LT), Ole A. Hagen (NHO LT), Tore Lundestad (Borg Havn), Martina Engen (DFDS Logistics) og Herman Høyskel (Hevold Group). Foto: Anika

NHO Logistikk og Transport Sjø og havn ble startet i 2023. Sjø og havn's medlemsbedrifter består av rederier, havneoperatører, havner og sjø-speditører. Den ferske rapporten ser på nåsituasjonen for bransjen. Styret i Sjø og havn vil, med utgangspunkt i rapporten, se på mulighetene fremover og utarbeide videre strategier.

Under NHO LTs Årsmøte den 18. april var en seksjon under faglig forum forbeholdt Sjø og havn. Her var det duket for panelsamtale hvor deler av styret i Sjø og havn deltok. I tillegg ble nevnte rapport overrakt Per Jan Osdal, ass. kystdirektør, av Sjø og havn's styreleder Tore Lundestad.

(Lenke til rapporten nederst i artikkelen)

Styreleder Lundestad overrekker rapporten til ass. kystdirektør Per Jan Osland. Foto: Anika


- Styret skal samles i Borg havn, der vi skal operasjonalisere en strategi med rapporten som et viktig grunnlag, sier Lundestad om rapporten.

Det er NHO LTs næringspolitiske avdeling, Derya C. Inan og Ole A. Hagen, som har skrevet rapporten.
De understreker at det er et stort potensiale for å utvikle sjø og havn innen viktige områder som det grønne skiftet, teknologi og ikke minst rammebetingelser.


- Sjø og havn har blitt et viktig satsningsområde for NHO LT. Tusen takk til styret i Sjø og havn som har vært med å sette rammene for arbeidet så langt, og en stor takk til alle våre medlemmer som har tatt oss imot, sa næringspolitisk rådgiver Inan fra scenen.

- Nå har vi fått et viktig faktagrunnlag og økt innsikt i hvilke områder vi skal prioritere fremover. Det er viktig å gjøre en innsats for å styrke dette feltet både faglig, analytisk og politisk, avslutter en energisk Hagen.

Næringspolitisk rådgiver, Derya C. Inan. Foto: Anika

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: