Nekrolog Arne Foss

Publisert

Bilde: Ruben Ortega/ unsplash.com.

Det var med stor sorg vi 24. januar fikk beskjed om at Arne Foss døde bare 62 år gammel.

Vi kjente til at Arne var syk og at det gikk den veien, men det kom likevel som et sjokk.

Arne var en bauta i speditørbransjen og han var bransjens tollmessige fagmann gjennom hele 3 desennier. Han var leder av tollavdelingen i DSV, men han var også tollfaglig støttespiller for sine kollegaer i andre bedrifter og ikke minst for vår bransjeforening NHO Logistikk og Transport, tidligere Speditørforbundet.

Arne hadde en viktig rolle i vår utdanning av speditører og først og fremst det tollfaglige, men også andre fag innenfor bransjen så som Incoterms og betalingsbetingelser. Ikke bare var han en god foreleser, men han tok også ansvaret for utvikling av kompetansetilbudet. Han skjønte hva bransjen måtte ha av kompetanse totalt sett og var derfor helt sentral da vi moderniserte speditørskolen.

Han var en selvfølgelig deltaker i møtene med Tolletaten og han talte speditørenes sak. Han hadde en sterk rettferdighetssans og syntes etter hvert at tollvesenet bestod av for mange "jurister" som styrte butikken på en noe mer byråkratisk måte enn tidligere da det var praktikerne som bestemte. Men Arne skjønte at det nå er nye tider og vi løste sakene til beste for bransjen og tolletaten.

Arne gikk aldri av veien for å hjelpe bransjen og undertegnede hadde utallige samtaler med Arne langt utenfor arbeidstiden.

Arne ble hedret med æresmedlemskap i NHO Logistikk og Transport Region Øst, noe som er svært få til del.

Vi vil huske Arnes gode latter og humør og han vil bli savnet av en hel bransje.

Tom Rune Nilsen
Tom Haugvad

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: