Første møte med det nye Stortinget

Nyhet, Næringspolitikk, Rammebetingelser

Publisert

I forbindelse med høring om statsbudsjettet til den avgåtte regjeringen stilte adm. direktør Are Kjensli og næringspolitisk direktør Ole A. Hagen i Stortinget i dag.

– Vi er tilfredse når det gjelder rammen for samferdselsbudsjettet, men har en del synspunkter for blant annet klima, fylkesveier, jernbane og forskningssentre, sier Kjensli.

Viktig å være til stede for nytt Storting

- Med nytt Storting er det nye representanter og nye komiteer. Det er derfor viktig å stille opp, bli kjent med de nye medlemmene, gi klare synspunkter og representere vår bransje, sier Kjensli. Med en mindretallsregjering vil stortingets rolle bli viktigere, og da er det helt avgjørende at vi har førstehånds relasjoner med representanter og komitemedlemmer.

...men om en uke kommer de "nye" regjeringens forslag til statsbudsjett

Mandag 8. november legger den nye regjeringen frem forslag til sitt statbudsjett.
– Normalt er det kun et par prosentpoeng man kan flytte på bare uker etter at den forrige regjeringen har lagt frem sitt budsjett, sier Hagen. – Vi forventer likevel at det kan komme signifikante endringer, blant annet innen klima. Trolig blir det en tilsvarende høring på det nye budsjettet ila november, avslutter Hagen.

Ole utenfor Stortinget - høring 2.11.jpg

Næringspolitisk direktør, Ole Hagen

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: