Gardermoen Perishable Center AS (GPC) bygger nytt logistikksenter for sjømat

Nyhet

Publisert

Foto: Skjermdump pressemelding GPC

Dette fremgår av en pressemelding fra GPC. - Med vårt nye logistikksenter vil vi skape et nav for norsk sjømateksport, uttaler daglig leder Torgil Stålberg.

Logistikksenteret er på minimum 20.000m2 og vil bli beliggende i den nye bydelen Oslo Airport City. Det skal stå klart til bruk i 2023. Senteret vil ha høy miljøstandard og nærmest ubegrenset kapasitet for eksport av fersk norsk sjømat med fly og bil til resten av verden. Senteret er et samarbeid mellom OAC og Gardermoen Perishable Center AS.

Terminalen vil til enhver tid kunne lagre rundt 2700 tonn med sjømat, noe som tilsvarer 3600 europaller og 130 ferdigbygde flybrett.

Produksjonskapasiteten vil være på omtrent 25 flybrett per time.

Losse- og lastekapasiteten tilsvarer ca. 30 fulle semitrailere per time. Terminalen vil ha 40 porter for håndtering av europaller og inntil 6 porter for flybrett.

- Med vårt nye logistikksenter vil vi skape et nav for norsk sjømateksport. Våre kunder vil tilbys et komplett produkt med levering av sjømat for fly- og europaeksport. Vi skal være et nøytralt tilbud for samtlige flyselskaper, speditører, eksportører, transportører og andre aktører innen sjømatnæringen.

Plasseringen utenfor sentralområdet på Oslo lufthavn gir oss større muligheter for å tilby tjenester i tillegg til kun flyfrakt. Det vil være meget gode adkomstmuligheter fra nærliggende hovedveier og til lufthavnen. Her kan vi utvide vårt tilbud av tjenester innen logistikk og lagring.

Terminalen blir topp moderne og vil garantere at eksporten av fersk, norsk sjømat håndteres effektivt og med høy kvalitet. Bygget vil representere en ny standard, med en egen miljøstrategi og BREEAM-sertifisering*. Kvalitet og bærekraft er sentralt i vårt tilbud.

Med den nye terminalen vil kapasiteten for lossing, lasting, lagring og produksjon økes betraktelig. Vi gleder oss til å vise frem vårt nye bygg så fort det står klart medio 2023, sier daglig leder Torgil Stålberg.

*BREEAM er en internasjonal miljøsertifisering brukt for å miljøklassifisere nye og eksisterende bygg.Kontaktinformasjon:
Torgil Stålberg, Daglig Leder
Epost: torgil.stalberg@gpc.no
Tel: +47 959 38 313

Om Gardermoen Perishable Center AS

Gardermoen Perishable Center AS er i dag en ledende aktør innen distribusjon av sjømat som flyfrakt fra den etablerte terminalen ved Oslo lufthavn. Frakten går til oversjøiske markeder over hele verden.

Selskapet ble etablert i oktober 1998 i forbindelse med åpningen av Oslo lufthavn på Gardermoen og har i dag i underkant av 100 ansatte.

Selskapet utvikles nå videre med nytt logistikksenter i tråd med utviklingen av sjømatnæringen i Norge.

Til www.gpc.no

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: