Klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn åpnet DHLs City Hub i Oslo

Nyhet, Miljø og klima

Publisert

Fra venstre: Klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn sammen med adm. direktør i DHL Express Terje Aarbog. Foto: Ole Hagen

Klima- og miljøvernministeren hadde æren av å foreta snorklipping av DHLs City Hub i Oslo i dag. Også adm.direktør Terje Aarbog i DHL Express og adm.direktør  Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport kastet glans over åpningen med taler.

Som ledd i DHLs miljøfokus, og for å bygge videre om lokale bærekraft-strategi er det nå investert i en helt ny City Hub på Filipstad Brygge i Oslo Sentrum. Vegg i vegg ligger City Hub'ene til Schenker og Posten.

Bygget er basert på gjenbrukte shipping-containere og huser 0-utslipps kjøretøypark for distribusjon med 12 elektriske ruter i Oslo sentrum. Både henting og levering vil gjøres utslippsfritt.

Adm. direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli

 

Bygget er laget av gjenbrukte shipping containere og vil huse vår grønne kjøretøypark for distribusjon i Oslo sentrum med 12 elektriske ruter. Her sikrer vi effektiv og utslippsfri sentrumstilgang for både henting og levering.

NHO Logistikk og Transport-sjefen understreket at Oslo er tidlig ute på landsbasis, men at vi nå vil jobbe sammen med bransjen for å utvikle tilsvarende arealer i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: