NHO Logistikk og Transport ble hørt - kan nå teste oss ut av karantene

Nyhet, HMS, Næringspolitikk, Rammebetingelser

Publisert

unsplash.com

9. desember kom nyheten om at Bergen vil behandle alle nye smittetilfeller som omikron-varianten. Nå innføres det unntak for kritiske samfunnsfunksjoner, etter påtrykk fra NHO Logistikk og Transport.

Karantenereglene for omikron er langt strengere enn ved mistanke om "vanlig" korona. For omikron er isolasjonstiden 7 dager for dem som tester positivt og/eller som det er grunn til å tro er smittet. I tillegg pålegges smittekarantene i 10 dager for nærkontakter (selv om de er vaksinert), samt krav om PCR-test så snart som mulig. Å behandle alle nye smittetilfeller som omikron-varianten vil kunne gi betydelig økt sykefravær og vil kunne stenge ned de største logistikkterminaler og havner i Norge.

NHO logistikk og Transport varslet umiddelbart myndighetene om  vår bekymring og våre innspill er nå tatt til følge.

Fredag kveld fikk vi en ny forskriftsendring på plass fra Regjeringen, som trer i kraft straks. Endringen innebærer at vår bransje (kritisk samfunnsfunksjon) kan teste seg ut for å gå på jobb i karanteneperioden. 

 - Dette er meget gledelig. Bransjen har vært svært bekymret for strenge karantenereglene for omikron; nå har vi fått gjennomslag for at vi medarbeidere kan teste seg ut og gå på jobb i karanteneperioden, sier adm. direktør Are Kjensli.

 

Det er fastsatt endringer i karantenebestemmelsene ved mistanke om, eller bekreftet omikronsmitte. Personer som er nærkontakter til en med mistenkt omikron, og som jobber innen kritiske samfunnsfunksjoner, skal ha mulighet til å kunne teste seg for å kunne gå på jobb i karanteneperioden. Karantenen vil fortsatt være gjeldende på fritiden.

Merk at denne formuleringen er spesifisert 15.12: For nærkontakter som er i samme husstand eller tilsvarende nære den smittede, så gjelder unntaket bare dersom de er fullvaksinerte og bruker munnbind i arbeidstiden.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: