E-guide for transportbestillere

Publisert

Advokat Thor Chr. Hansteen representerer NHO Logistikk og Transport inn i Treparts bransjeprogram Transport.

- et nyttig hjelpemiddel for transportkjøpere. Ved bestilling av transport, er det transportkjøpers ansvar å passe på at regelverket blir fulgt. Nye e-guider for transportbestilling loser transportkjøpere enkelt gjennom alt de trenger å vite ved bestilling av transporttjenester.

Veilederne er utarbeidet og utgitt av Treparts bransjeprogram for transport, som er et samarbeid mellom arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene og myndighetene.

Det er ikke alle som vet at de er ansvarlige for å følge regelverket når de bestiller transportoppdrag. De som velger seriøse leverandører tar et sikrere valg for alle parter og kan være tryggere på at både sjåfør, bil og gods kommer trygt fram til avtalt tid. Dersom det svikter på seriøsiteten, kan det få konsekvenser for trafikksikkerheten.

E-guidene finnes tilgjengelig på åpne sider på altinn.no, og e-guidene hjelper på en enkel måte å finne ut hvilke regler man må forholde deg til.
Det er utviklet en guide for bestilling av gods, og en for bestilling av persontransport. Begge guidene er også tilpasset både offentlige og private bestillinger.

Treparts bransjeprogram transport

  • Treparts bransjeprogram transport er ett av tiltakene i Regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet og ledes av Arbeidstilsynet.
  • Deltakere i bransjeprogrammet er Arbeidstilsynet, Statens vegvesen, NHO Logistikk og Transport, NHO Transport, NHO Reiseliv, Norges Lastebileierforbund, Virke, Spekter, Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet, NNN og Fagforbundet. Arbeids- og inkluderingsdepartementet og Samferdselsdepartementet deltar som observatører.
  • Formålet med Treparts bransjeprogram for transport er å mobilisere arbeidsgivere, arbeidstakere og myndigheter til å ta fatt i felles erkjente utfordringer når det gjelder arbeidsforhold og arbeidsmiljø i transportbransjen og bidra til bedre resultater enn det myndighetene og partene oppnår hver for seg.
  • Det er også etablert Treparts bransjeprogram for reiseliv, renhold og bilbransjen.

 

Til regjeringen.no

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: