FIATA med digital Bill of Lading under Head Quarter Session

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

FIATA har hatt sin første samling etter pandemien, og for første gang arrangert Head Quarter Session i Geneve, etter at de flyttet fra Zurich i 2020-21. FIATA har ikke kastet bort tiden; høyt på agendaen står arbeidet med å tilby digitale løsninger og under HQ ble elektronisk Bill of Lading lansert, etter to års prøvetid

Næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport Ole A. Hagen bidro med innlegg i hovedsesjonen til Multimodal Institute og i interne FIATA-møter, blant annet Extended Board.
Hagen sitter som Vice President og leder av WG Rail for organisasjonen.

- Med de utfordringer verden står overfor (klima, svikt i forsyningskjeder, sjøfrakt i ubalanse, krig/sanksjoner ifm krigen i Ukraina) er FIATAs rolle viktigere enn noen gang, sier Hagen. Både medlemsorganisasjonene og medlemmene sitter med viktige innsikter og kompetanse til å komme med nye løsninger. Styrken til FIATA er tilstedeværelsen over hele verden, fra Chile til Korea, fra Sverige til Sør-Afrika, fra Canada til Singapore. Kontinuiteten til topplederne er helt unik, hvilket gir relasjoner og gjennomføringskraft for de tiltakene man blir enige om.

Den nye administrasjonen under ledelse av Stephane Graber har videreutviklet HQ Session og et bredt panel med internasjonale organisasjoner bidro (blant annet WTO, ICC, UNCTAD++) som foredragsholdere og paneldiskusjoner. FIATA har også fått en langt bedre kjønnsbalanse, og i noen sesjoner var det et klart flertall av kvinner (se bilde med Chiles Generaldirektør Cynthia Perisic Ivandic). Fremfor alt er digitale løsninger høyt på agendaen, og digital Bill of Lading ble presentert på en egen pressekonferanse.

 

Les mer om elektronisk Bill of Lading her.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: