Førstereis til forskningskonferanse i Lisboa

Publisert

Næringspolitisk direktør Ole A. Hagen har vært førstereisgutt på TRA - den ledende europeiske transportforskingsarenaen i Lisboa denne uken.

- Med opptil 1000 personer i plenumssesjonene er det mange ressurspersoner og miljøer som både kan og vil bidra til omstilling og utvikling av transportsektoren, sier Hagen.

- I hovedsak er det to spor; Det grønne skiftet og teknologiutvikling/digitalisering. Ofte går de hånd i hånd, som ved autonome 0-utslipps-biler/skip.

Fra Norge del tar blant annet SINTEF, TØI, ITS Norway og Statens vegvesen.
- Som styreleder i TØI er det en stor glede å se at Rune Elvik (med fire doktorgrader innen trafikksikkerhet) fikk æresprisen under gallamiddagen.

20221115_220808.jpg
Rune Elvik, vinner av Honorary Award

 

For øvrig har Hagen fått med seg møter med styret i ECTRI (som representerer de nasjonale forskningsinstituttene) og nyttige kontakter fra Finland, Tyskland, Østerrike og Sverige. VTT får den påtroppende styrelederen i ECTRI gjennom Ingrid Skogsmo.

- Arbeidet med TRA gir også nyttige innspill til mobilitet 2040, som er et større prosjekt vi ønsker å gå i gang med i NHO LT, avslutter Hagen. Vi fikk også nyttige kontakter i Barcelona, hvor vi skal ha årsmøte og generalforsamling i slutten av april neste år.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: