Hett i Brussel

Deler av hovedstyre og regionstyreledere på styre- og regionsamling i Brüssel.

Styret og regionstyrelederne i NHO Logistikk og transport har hatt intensive dager og tett program i Brussel. Med Business Europe/NHO Brussel og EU-delegasjonen som base ble det gjennomført en rekke møter og presentasjoner, i tillegg til ordinært styremøte og regionale gjennomganger.

Høydepunktene kom tett, fra samferdselsråd Carsten Horn-Hansen, leder av EFTA-sekretariatet, Marit C. Schage, Deputy Director of DG Move Axel Volkery og nærings- og fiskeriråd Tymon Bugajski. Lisa Kastner, med en dr.grad fra Science Po i Paris redegjorde for Business Europes arbeid for å sikre/bedre markedsmuligheter for næringslivet. Nordic Logistics Associacions' Torsten Laksafoss Holbek presenterte det nordiske arbeidet med bl.a. mobilitetspakken. Generalsekretær Nicolette van der Jagt, NHO LT's egen lobbyorganisasjon viste hele rekken av innsatser, blant annet arbeidet med "maritime disruptions".

NHO Brussel bisto under hele oppholdet med alt fra innledninger, bookinger og matservering. I Business Europes møtelokaler gikk det hett for seg, da man på et tidspunkt var oppe i 27,5 grader i et av møterommene med en airconditioning som bare kunne intensivere varmen og vinduer uten mulighet for åpning.

Leif Sagen, daglig leder i Meyership, oppsummerte under en middag at det er imponerende hvor raskt EU nå agerer, og at det er helt avgjørende at de norske miljøene er tett på og følger/kommer med innspill i EUs prosesser, da de får stor betydning for oss; Sanksjonene i forbindelse med krigen, mobilitetspakken, klimapakken (Green Deal/Fit for 55), taksonomi, FoU/I-satsingene, revisjonene av EUs infrastruktur (TEN-T)-nettverket.

- Vi sitter igjen med et inntrykk av at EU har, paradoksalt nok, etter Brexit, vist en evne til å samle og styrke seg, sier næringspolitisk direktør, Ole A. Hagen. - I område etter område kommer beslutningene raskere og med større tyngde. Frankrike og Tyskland finner stadig oftere sammen og utgjør motoren i arbeidet. Med det franske formannskapet har det nå skutt ytterligere fart. EU har på rekordtid innført 4 sanksjonspakker på over 800 sider mot Russland. - Samtidig ser vi at dette får stadig større betydning for oss i Norge, på en rekke områder. Her har vi behov for å spille inn, både gjennom norske myndigheter, men også CLECAT, via NHO/Business Europe og ofte sammen med våre nordiske partnerskap.

Nicolette Van der Jagt, CLECAT.

Axel Volkery, DG Move.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: