Inspirerende Arendalsuke

Publisert

Fra venstre: Programleder Ole A. Hagen, Mari Sundli Tveit, Alexandra Bech Gjørv og Bjørne Grimsrud.

Arendalsuka gjennomførerer i år over 1700 seminarer på fire-fem dager. Tirsdag var NHO Logistikk og Transport i ilden.

Adm.dir Are Kjensli holdt innlegg og næringspolitisk direktør Ole A. Hagen var programleder og debattleder ved NHOs Biffhus.

Det var stinn brakke, veldig varmt og høy luftfuktighet, men seminarene gikk meget bra.

Første seminar Mindre penger i NTP / mulighet for satsing på FoU/Innovasjon innnen samferdsel var topptungt med Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, SINTEF-sjef Alexandra Bech Gjørv, Forskningsråd Mari Sundli Tveit etterfulgt av en politisk debatt med bl.a. leder av Transportkomiteen Erling Sande. Det var bred enighet om at det er behov for økt satsing både ifm fremtidens mobilitet, digitalisering/automatisering og det grønne skiftet. 

 - Det blir spennende å se om vi kan få til en oppfølging av dette i statsbudsjettet, sier Hagen.

arendalsuka are kjensli.jpg
Are Kjensli

 

Grønt landtransportprogram

Grønt landtransportprogram hadde egen sesjon og minglerunde, hvor hele verdikjeden av næringslivet var samlet (Posten/Bring, Bertel og Steen, St1, Optimera) i tillegg til vegdirektør Ingrid Dahl Hovland- godt ledet av programleder (og tidligere statssekretær) Ingelin Noresjø.

Ole A. Hagen ledet den politiske debatten i etterkant med transportpolitisk talsmann Nils Kristen Sandtrøen (Ap) og FrPs Morten Stordalen fra transportkomiteen på Stortinget.

- GLP viser at vi kan samle hele verdikjeden på tvers av mange bransjer, sier programleder Ingelin Noresjø - nå er det opp til politikerne å sikre rammebetingelsene (offentlig innkjøp, skatter/avgifter, utbygging av lade- og fylleinfrastruktur), så står næringslivet klar til å ta sin del.

arendalsuka ingeln noresjø.jpeg
Ingelin Noresjø

 

- Arendalsuka er en viktig arena for å diskutere og drøfte løsninger med et bredt spekter av interessenter, sier næringspolitisk direktør Ole A. Hagen. - Men fremfor alt er det en unik mulighet for vår bransje til å byge relasjoner til det politiske miljø, myndighetene og sikre at våre interesser kan ivaretas. - På en dag treffer vi flere beslutningstakere enn med tre ukers møtebooking i Oslo, og det legger et godt grunnlag for 2022/23-sesongen med en pangstart etter sommerferien, avrunder Hagen.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: