NHO Logistikk og Transport i sentral rolle for klimavennlig godstransport i Kongsvinger

Nyhet, Næringspolitikk, Miljø og klima

Publisert

Regjeringen ved samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, fylkesordfører Even Aas og en rekke fagfolk og foredragsholdere var samlet til workshop og seminar om klimavennlig godstransport i Innlandet.

Seminaret var tredelt; Internasjonale og nasjonale føringer, Workshop og til sist Muligheter og utfordringer for Innlandet.

Næringspolitisk direktør  i NHO Logistik og Transport Ole A. Hagen var programleder og holdt også innlegg om EUs klima- og miljøpolitikk og hvilken betydning dette har for norske eksportbedrifter.

Bedriftene, bl.a. Mapei, Moelven og ASKO deltok med sine perspektiver og en rekke foredragsholdere bl.a. Geir Mo (NLF), Erling Sæther, Ingelin Noresjø (GLP) og ordfører i Kongsvinger deltok aktivt.

IMG_11161(1).jpg
Ole A. Hagen og Samferdselsminister Nygård


- Oppsummeringsvis er det fantastisk å se hvor mange initiativ, prosjekter og ideer Innlandet har for både vei og bane, sier Hagen. Nå gjelder det å komme opp med en prioritert prosjektrekkefølge og få dette inn i Nasjonal transportplan, føringer for Enova (tilskudd til kjøp av 0-utslippsbiler, innovasjon, produksjon) og Statens vegvesen (ladeinfrastruktur), m.fl. avslutter Hagen.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: