Ønsker forpliktende klimapartnerskap med regjeringen

Publisert

Prosjektleder i Grønt landtransportprogram, Ingelin Noresjø.

Grønt landtransportprogram; Godt møte med positive signaler med klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide på tirsdag 22. mars.

Statsråden responderte positivt på vårt initiativ om å etablere et forpliktende klimapartnerskap med regjeringen med utgangspunkt i Grønt landtransportprogram. Statsråden ser  behovet for å gjøre offensive grep på transportområdet, både på infrastruktur, biodrivstoff med mer. 

Mye har skjedd med Grønt landtransportprogram siden oppstarten i januar 2021. GLP har i dag 27 medlemsorganisasjoner og 45 partnerbedrifter. Vi har etablert formelt samarbeid med en rekke offentlige aktører som Statens Vegvesen, Miljødirektoratet, Enova, DFØ, Oslo kommune med flere. Vi har satt i gang tre spennende pilotprosjekter. Vi har produsert utredninger om teknologistatus for tunge kjøretøy, -og om lade- og fylleinfrastruktur for tungtransport og maskiner, og arrangert en rekke webinarer, workshoper, medlemsmøter og partnermøter.
Vi opplever at Grønt landtransportprogram har truffet et behov der ute for økt samarbeid og koordinering av tiltak, virkemidler og ikke minst kunnskap om hvordan vi skal få til grønn omstilling i næringstransporten.

Vi er glade for å ha regjeringen med på laget i et offentlig-privat samarbeid og vi er  takknemlige for oppstartbevilgning i 2020/2021, og for bevilgning på statsbudsjettet for 2022.

Vi håper nå på positiv respons på vårt initiativ til å etablere et forpliktende klimapartnerskap med regjeringen med utgangspunkt i Grønt landtransportprogram. Vi viser også til NHOs innspill til statsbudsjettet for 2023, hvor vi ber om et statlig bidrag til drift av Grønt landtransportprogram på 5 millioner kroner.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: