Stor aktivitet knyttet til kostnadseksplosjonen

Publisert

Svikt i globale forsyningskjeder, kostnadseksplosjon (diesel, gass, strøm) og sjåførmangel - mange er konsekvensene av angrepet på Ukraina. Denne uken har det vært høy møteaktivitet med dette som bakteppe.

NHO Logistikk og Transport har denne uken deltatt i møter med Eigil Knutsen, leder av finanskomiteen på Stortinget, parlamentarisk nestleder i senterpartiet, finansfraksjonen og leder av transportkomiteen for å fremme krav om at Regjeringen må stille opp i forbindelse med kostnadseksplosjen i dieselpriser som følge av krigen i Ukraina.

Saken ble også fremmet i møte med næringsminister Vestre torsdag ettermiddag, hvor flere fra NHO-fellesskapet var tilstede.

jan-christian-vestre-Foto NTB Kommunikasjon Statsministerens kontor.jpg
Næringsminister Jan Christian Vestre tok i mot næringslivet torsdag ettermiddag for å diskutere konsekvensene av krigen i Ukraina. Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor

 

Næringspolitisk direktør i NHO Ole A. Hagen, redegjorde for svikt i globale forsyningskjeder, kostnadseksplosjon for transportbransjen og sjåførmangel.

Stort sett alle bransjer fulgte opp og delte bekymringer, også for logistikk- og fraktkostnader, knapphet på varer og forsinkelser.

Foto: unsplash.com.

Ukraina - informasjon for bedrifter

Om sanksjoner mot Russland, oppfølging av ansatte, webinarer, kontrakter, kontaktpunkter for næringslivet, hjelpearbeid, flyktninger, sikkerhet, m.m.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: