Artikler

Vis filtrering

80 resultater

Type artikkel
Velg område
80 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nye regler om verneombud og arbeidsmiljøutvalg fra 1.1.2024

  Fra neste år endres krav til verneombud og arbeidsmiljøutvalg. Endringene pålegger bedrifter med minst 5 ansatte å ha verneombud. I dag gjelder dette for bedrifter med 10 eller flere ansatte. I tillegg medfører de nye reglene at bedrifter med minst 30 ansatte er forpliktet til å ha arbeidsmiljøutvalg, i motsetning til dagens krav om 50 ansatte eller flere.

 2. Gratis webinar om oppdateringer i Arbeidsmiljøloven

  Få med deg gratis webinar, den 30. november, om viktige lovendringer i arbeidsmiljøloven som trer i kraft fra 1. januar 2024. Advokatene Eirik Hognestad og Silje Almestrand i NHOs advokattjenester gjennomgår hovedinnholdet i de nye reglene og gir råd om hvordan virksomheten kan innrette seg. Forbeholdt NHOs medlemmer.

 3. Tilsyn i transportbransjen

  Transport og lagring er dessverre fremdeles blant de bransjene med høyest antall arbeidsulykker. Statistikken viser også en økning av virksomheter som bryter arbeidsmiljølovens og allmenngjøringslovens bestemmelser.

 4. Nasjonale gods- og turvognløyver er gyldige fram til 01.01.2025

  Statens Vegvesen minner om at nasjonale gods- og turvognløyver (hvite med rød kant) er gyldige fram til 01.01.2025. Etter dette må alle som driver løyvepliktig gods- eller turvogntransport ha fellesskapsløyve. Fellesskapsløyver er i fargen blå, og kan benyttes i både nasjonal og internasjonal transport. Du kan søke om fellesskapsløyve allerede nå hos Statens vegvesen

 5. Nå starter kontrollene

  Ett år har gått siden åpenhetsloven trådte i kraft. Første året har Forbrukertilsynet prioritert veiledning, men har også behandlet noen klager. Vi vil fortsette å prioritere arbeidet med veiledning, men etter sommeren starter vi også opp med kontroller, skriver tilsynet på egne nettsider.

 6. Permittering som følge av naturkatastrofe

  NHO Logistikk og Transport har fått henvendelser knyttet til permitteringer som følge av ekstremværet HANS - dels fordi det ikke er mulig å transportere varer som forutsatt, men også fordi det er terminaler hvor arbeid bortfaller når godstransporten stanser opp.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: