Artikler

Vis filtrering

82 resultater

Type artikkel
Velg område
82 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Tredjelandstransport - nye regler

  Logistikklunsjen 6. mars omhandlet blant annet temaet "tredjelandstransport". I denne artikkelen finner du presentasjonen fra møtet, som ble gjennomgått av advokat Thor Chr. Hansteen. Presentasjonen er en gjennomgang av definisjoner og gjeldende plikter.

 2. Ønsker din bedrift å jobbe med mangfoldstiltak?

  Innen 15. februar kan du søke tilskudd til å jobbe med mangfoldstiltak gjennom støtteordningen: Tilskudd til økt etnisk mangfold i arbeidslivet. Ordningen har som formål å stimulere private og offentlige arbeidsgivere til å ha større bevissthet om etnisk mangfold som ressurs. Virksomheter i privat og offentlig sektor kan søke.

 3. Nye regler knyttet til lastsikring fra 1. januar 2024

  Fra 1. januar 2024 fikk transportforetak et medansvar for lastsikring. Lovendringen tydeliggjør at transportforetakene også har et ansvar for å sørge for at kjøretøyet er forsvarlig og forskriftsmessig lastet, i tillegg til det ansvaret føreren av kjøretøyet har.

 4. Hjemmekontor ved vær

  Utfordrende værsituasjon kan gjøre ankomst til arbeidsplassen utfordrende. De fleste arbeidsplasser har god dialog partene i mellom og kommer til gode løsninger i slike situasjoner. NHO får allikevel mange  spørsmål knyttet til regelverket som gjelder. NHO har derfor lagt ut en kort vurdering.

 5. Kjønnskrav til styrer

  Fra 1. januar 2024 gjelder det krav om kjønnssammensetning i styrer i en del foretak. I første omgang er det foretak med mer enn 100 mill. kroner i samlede drifts- og finansinntekter i regnskapsåret 2023 som må være oppmerksomme på de nye reglene. For foretak som allerede før 2024 var underlagt kjønnskrav, er kravene i hovedsak de samme. Les mer om de nye kravene og hvilke foretak som omfattes, på arbinn (ekstern lenke til arbinn.no).

 6. Er det rettslig grunnlag for varsle om tvangsmulkt i postlov-saken?

  Vi har tidligere orientert om at Nkom har varslet medlemsbedrifter om vedtak om tvangsmulkt ved manglende registrering som posttilbyder. Vi har nå innhentet ekstern advokatbistand med sterk forvaltningsrettslig kompetanse som har vurdert det rettslige grunnlaget for Nkoms varsel om tvangsmulkt i tilfelle bedriftene ikke registrerer seg som posttilbydere innen fastsatt frist.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: