Artikler

Vis filtrering

121 resultater

Type artikkel
Velg område
121 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nye regler om verneombud og arbeidsmiljøutvalg fra 1.1.2024

  Fra neste år endres krav til verneombud og arbeidsmiljøutvalg. Endringene pålegger bedrifter med minst 5 ansatte å ha verneombud. I dag gjelder dette for bedrifter med 10 eller flere ansatte. I tillegg medfører de nye reglene at bedrifter med minst 30 ansatte er forpliktet til å ha arbeidsmiljøutvalg, i motsetning til dagens krav om 50 ansatte eller flere.

 2. Gratis webinar om oppdateringer i Arbeidsmiljøloven

  Få med deg gratis webinar, den 30. november, om viktige lovendringer i arbeidsmiljøloven som trer i kraft fra 1. januar 2024. Advokatene Eirik Hognestad og Silje Almestrand i NHOs advokattjenester gjennomgår hovedinnholdet i de nye reglene og gir råd om hvordan virksomheten kan innrette seg. Forbeholdt NHOs medlemmer.

 3. Tilsyn i transportbransjen

  Transport og lagring er dessverre fremdeles blant de bransjene med høyest antall arbeidsulykker. Statistikken viser også en økning av virksomheter som bryter arbeidsmiljølovens og allmenngjøringslovens bestemmelser.

 4. «IA-pakka» – alt om IA-avtalen på ett sted

  De siste årene har det manglet et felles sted der informasjon om IA-avtalen og virkemidlene har vært samlet og tilpasset arbeidsplassene. En ny landingsside forklarer og viser vei til virkemidlene i IA-avtalen. Sjekk ut det nye nettstedet til Idebanken.

 5. Hedda Malmstrøm vant prisen Årets Unge talent

  Vinneren av NHO LTs pris Unge talenter 2023 er Hedda Malmstrøm, til daglig leder for innovasjon og teknologi i Bring Cargo. Med en solid bakgrunn, og en nysgjerrig og ambisiøs tilnærming til logistikkfaget, gikk hun helt til topps i årets konkurranse. - En stor ære, ikke så ofte sånne ting skjer i hverdagen, sier Malmström.

 6. Sykefravær 2. kvartal 2023

  For 2. kvartal 2023 var nivået på det totale sykefrafraværet for hele NHO-området på 5,4 prosent. Dette gir en oppgang på 2,8 prosent fra tilsvarende kvartal året før.

 7. Et historisk besøk

  — For oss i PostNord er jo dette historisk, da det er første gang en LO-leder er på besøk hos oss, uttalte adm. direktør Robin Olsen om gjesten han fikk på Langhus, onsdag denne uken. Peggy Hessen Følsvik besøkte terminalen sammen med Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO, og Are Kjensli, adm. direktør i NHO LT.

 8. Nå starter kontrollene

  Ett år har gått siden åpenhetsloven trådte i kraft. Første året har Forbrukertilsynet prioritert veiledning, men har også behandlet noen klager. Vi vil fortsette å prioritere arbeidet med veiledning, men etter sommeren starter vi også opp med kontroller, skriver tilsynet på egne nettsider.

 9. Sykefravær 1. kvartal 2023

  For 1. kvartal 2023 var nivået på det totale sykefrafraværet for hele NHO-området på 6,2 prosent. Dette gir en nedgang på 10,9 prosent fra tilsvarende kvartal året før.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: