Artikler

Vis filtrering

55 resultater

Type artikkel
Velg område
55 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. En 14. sanksjonspakke på trappene

  EU jobber i disse dager med å få på plass den 14. sanksjonspakken, fortrinnsvis innen utgangen av juni. I så fall kan den bli innført i Norge i løpet av august. Detaljene er foreløpig ikke offentliggjort, men noen klare linjer for hva pakken skal inneholde, foreligger allerede.

 2. ICS2 og lansering 3. juni

  ICS2 fase 3 iverksettes den 3. juni 2024 for sjøtransport. Dette er noe alle aktører må være forberedt på. Det er mulig å få innvilget en overgangsperiode, men dette må søkes om innen den 21.05.2024.

 3. Toll-Tour'en 2024 er i gang!

  I dag var det kickstart på årets mest særegne, og mulig mest populære, roadshow. Godt over 120 deltakere inntok møterom Gustav Vigeland i Næringslivets Hus i dag morges for å delta på åpningen av toll-turneen hvor overgangen til digitoll står i fokus.

 4. Tolletatens brukerpanel

  Nå kan du hjelpe Tolletaten med å tilby enda bedre løsninger, og en tydeligere kommunikasjon med næringslivet gjennom Tolletatens brukerpanel. Det er frivillig å delta i brukerpanelet og du velger selv når du vil avslutte deltakelsen.

 5. Ny høring om Digitoll

  Overgangen til Digitoll nærmer seg med stormskritt. Det er ikke lenge til 1. april 2025. Arbeidet med å få på plass en god reform er imidlertid langt fra over, og vi er nå midt i arbeidet med den fjerde høringen om Digitoll og avviklingen av direktekjøringsordningen.

 6. Bli med på årets toll-tour

  I løpet av mai vil NHO Logistikk og Transport, sammen med Tolletaten, arrangere en rekke informasjonsmøter om Digitoll forskjellige steder i landet. Utover at det vil gis konkret informasjon, vil det også legges opp til dialog og spørsmål/svar. Arrangementet er også åpent for virksomheter som ikke er medlem i NHO. Arrangementet er gratis, men påmelding kreves. Vi har utarbeidet en arrangementsside med mer informasjon.

 7. Viktig tur til Kirkenes

  Næringslivet i Kirkenes har som måttet lære mye om det å navigere restriksjoner i praksis. Tolletaten arrangerte denne uken et kurs nettopp her med fokus på bla deklarasjon av varer.  Vår advokatfullmektig Martin Berntzen Often deltok, og han fikk også anledning til å møte havnesjefen i Kirkenes Havn, samt Norsk Test som bistår med utviklingen av vår toll-sertifisering.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: