Artikler

Vis filtrering

49 resultater

Type artikkel
Velg område
49 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. ICS2 – Tolletatens svar på noen konkrete spørsmål

  ICS2 gjelder nå for alle varer fra tredjeland, som innføres via fly. Fra neste mars vil det gjelde tilsvarende for alle andre transportformer. Nå som systemet er delvis implementert, har vi i større grad fått svar på praktiske spørsmål og utfordringer. Her  følger Tolletatens svar på noen konkrete spørsmål om ICS2 som ble stilt under interessegruppe Toll den 1. mars.

 2. Et eksempel på godt samarbeid

  I går kom meldingen vi har ventet på. Revidert tidsplan for avvikling av direktekjøringsordningen er vedtatt: Tolletaten avvikler direktekjøringsordningen i mars 2025. - Denne prosessen er et eksempel på hvor nyttig et godt samarbeid på tvers kan være, sier jurist Martin Berntzen Often.

 3. Direktekjøringsordningen avvikles i mars 2025

  Nå kom meldingen vi har ventet på. Revidert tidsplan for avvikling av direktekjøringsordningen er vedtatt: Tolletaten avvikler direktekjøringsordningen i mars 2025, og samtidig innføres digital melde- og opplysningsplikt.

 4. Om direktekjøringsordningen, Digitoll og veien fremover

  Vi har kommet så langt nå, at det ikke lenger kan være tvil om at tollreformen med avvikling av direktekjøring og etablering av Digitoll i spissen, vil bli innført. Spørsmålet er kun hvordan og etter hvilken timeplan gjennomføringen blir effektuert.

 5. Krav om fullmakt for tollrepresentasjon

  Fra den 1. januar 2023 trår de nye tollovene; lov om vareførsel og lov om tollavgift, i kraft. Lovene medbringer noen store endringer i rettstilstanden, særlig i tilknytning Digitoll, men det kommer også noen øvrige endringer det er viktig å være kjent med. Et eksempel på endringene som trer i kraft fra nyttår er kravet om fullmakt for tollrepresentasjon.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: