Artikler

Vis filtrering

31 resultater

Type artikkel
Velg område
31 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. 2024 starter kvinnesterkt

  I løpet av årets to første måneder er tre nye ansikt på plass i NHO LTs administrasjon, og alle tre er kvinner. Som første nye kvinne inn i NHO-huset i 2024 kom avdelingsleder for kurs og kompetanse, Birgitte Landsvik. Etter bare et par uker var også Kjersti Hagen Shetelig på plass, daglig leder for Transport & Logistikk-konferansen. Siste kvinne ut, i denne omgang, er Maria Lisiecka.

 2. Er det rettslig grunnlag for varsle om tvangsmulkt i postlov-saken?

  Vi har tidligere orientert om at Nkom har varslet medlemsbedrifter om vedtak om tvangsmulkt ved manglende registrering som posttilbyder. Vi har nå innhentet ekstern advokatbistand med sterk forvaltningsrettslig kompetanse som har vurdert det rettslige grunnlaget for Nkoms varsel om tvangsmulkt i tilfelle bedriftene ikke registrerer seg som posttilbydere innen fastsatt frist.

 3. En oppdatering om sanksjoner på import av russisk innsatsstål

  Den 30. september trådte nye regler om forbud mot import av varer med russisk innsatsstål i kraft, noe som har ført til en rekke krevende utfordringer for bransjen. Vi har jobbet aktivt opp imot myndighetene for å få klarhet både i reglenes omfang, og i hva som kan anses å være tilstrekkelig dokumentasjon for at en vare ikke inneholder russisk innsatsstål.

 4. Nasjonale gods- og turvognløyver er gyldige fram til 01.01.2025

  Statens Vegvesen minner om at nasjonale gods- og turvognløyver (hvite med rød kant) er gyldige fram til 01.01.2025. Etter dette må alle som driver løyvepliktig gods- eller turvogntransport ha fellesskapsløyve. Fellesskapsløyver er i fargen blå, og kan benyttes i både nasjonal og internasjonal transport. Du kan søke om fellesskapsløyve allerede nå hos Statens vegvesen

 5. Eksportrestriksjoner og sanksjonspakke 10

  Med innføringen av EUs sanksjonspakke 10, kommer det nye regler som er relevant for næringslivet. Samtidig er det allerede mye som gjelder for oss nå, som vi må ha kontroll på. Under følger en kort gjennomgang av hva sanksjonspakkene har pålagt oss av plikter, og hva vi trolig kan forvente i fremtiden.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: