NHO Logistikk & Transport

Innhold

Toll

NHO LT har toll høyt på agenda. Vi har jevnlig dialog med tolletaten og vi arrangerer flere medlemsmøter ila året med relevant tolltematikk (interessegruppe Toll-møter). NHO LT Region Øst har et eget arbeidsutvalg Toll, som forløpende spiller inn saker til administrasjonen.

KGH

Vi har samlet spørsmål vi har fått fra våre medlemsbedrifter i forbindelse med utsatt mva.og tollrelaterte spørsmål, og spørsmålene er besvart etter beste evne.

KGH

Tolldirektoratet har etablert en informasjonsside om ekspressfortolling. Her finnes bl.a. informasjon om hva ekspressfortolling er og om piloten på Ørje i 2018.

Aktuelle kurs

Aktuelt om toll

 1. Nyhet, Toll

  Elektronisk EUR

  Det har blitt reist spørsmål om at man p.t ikke har noen garanti for at elektroniske dokumenter blir godtatt av EU landene. Noen gjør det, men man opplever at enkelte land i ettertid krever en gammeldags original.

 2. Nyhet, Toll korona

  Nye retningslinjer i EUs tollprosesser grunnet Korona

  EU kommisjonen har nettopp oppdatert retningslinjene om tollprosedyrer. Det gis forskjellige mulige løsninger og primært ønskes det prosesser som er elektriske.

 3. Nyhet, Toll

  Overgangsordning for virksomheter – fortsatt deklarasjonsfritak for sendinger med verdi under 350 kroner

  Det er besluttet at overgangsordningen som er innført i forbindelse med avviklingen av 350-kronersgrensen 1. april 2020, også skal omfatte varer som sendes til norske næringsdrivende eller offentlige virksomheter.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: