NHO Logistikk & Transport

Innhold

Glimt fra Tollbehandling 2017

Nyhet, Kompetanse, Nyhet

Publisert

Ivrige og konsentrerte elever - som også er var storfornøyd med pause-popcorn på Thon hotell Triaden.

I høst har vi hatt ca 30 elever på vårt kurs Tollbehandling. Det har vært åtte lærerike dager fordelt på to samlinger – som ble avsluttet med eksamen i november.

Elevene har ulik  yrkes- og fagbakgrunn. Noen med kjennskap til fagfeltet som ønsket mer og formell kompetanse mens for andre var det et helt nytt terreng.

Èn av deltakerene, Hanne, jobber til daglig med innkjøp i Sub Sea Services  - leverandør av produkter og tjenester til oljebransjen.  For å kunne gjøre riktige og smarte valg på vegne av både kundene og bedriften valgte Hanne og hennes kollega å skaffe seg mer kompetanse innenfor tollbehandling.  Vi kan røpe at alle bestod eksamen og har mottatt bevis på godt gjennomført Tollbehandlingskurs.

" Også for vår bedrift er kvalitet i alle ledd en viktig faktor. Vi importerer deler og materiell samt eksporterer ferdige produkter til våre kunder i oljebransjen. I min rolle som innkjøper er det viktig å ha kompetanse på alle deler av leveransekjeden. En del av min jobb er å kvalitetssikre valg av f.eks speditører, da er det viktig å forstå prosessen og kravene til riktige data på rett sted.  Det at kurset var lagt opp med praktiske øvinger bidro også til økt forståelse til bl.a. god kvalitet på data.  Velger du feil varenummer fra tolltariffen kan konsekvensene fort bli store. 

Det jeg har lært på kurset gjør at jeg også kan bidra med nyttige innspill i egen administrasjon og ikke minst til salgsavdelingen i for eksempel anbud- og tilbudsprosesser. "

Hanne Husa Halse, innkjøper i Sub Sea Services, Stavanger

Vil du lære om tollbehandling? Kurset er utviklet i samarbeid med Toll- og avgiftsdirektoratet, og gir deltakeren grundig innføring i deklarering av varer ved inn- og utførsel. Viktige elementer i dette er preferanse, klassifisering av varer, tollverdi og tollagerbestemmelsene. Du får presentert de ulike elementene og også praktisk gjennomgang av hvordan disse brukes i selve deklareringen.

Les mer om Tollbehandling

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: