NHO Logistikk & Transport

Innhold

Gullklokka Speditørskolen 2016

Kompetanseleder Claus Haals og Hilde Solevågseide

Hilde Solevågseide fra Ålesund gikk ut av "Speditørskolen 2016" som beste student og gjorde seg med det fortjent til årets Gullklokke!

"Gullklokka" – et gullur med vinners navn inngravert på baksiden – er en mangeårig tradisjon og er bransjens anerkjennelse av årets beste eksamensresultat. Hilde hadde for øvrig også best resultat med eksamen og alle tre caseoppgaver under ett.

Hilde begynte i SG Logistics AS  for fem år siden som spedisjonsmedarbeider, med import bil som hovedfelt. Før det kom hun fra Tollvesenet hvor hun jobbet som inspektør, blant annet med oppgaver relatert til NCTS, tolletatens elektroniske transitteringssystem.   Hun var i Tollvesenet i fjorten år og har jobbet med varierte oppgaver – fra vareførsel til grensekontroll.  I tillegg til tollskolen har Hilde studert økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Molde. Og nå har hun altså fullført Speditørskolen og er blitt speditørkandidat.

Hilde, hva var det som gjorde at du bestemte deg for å gå Speditørskolen?

"Min leder legger til rette for at alle som ønsker det kan gjennomføre Speditørskolen og nå var tiden inne og det passet for meg. Speditørskolen har gitt meg mye ny kunnskap om temaer relatert til egen hverdag og i tillegg gitt meg innblikk i og en større forståelse for krav til andre prosesser i vår virksomhet.  Og så har jeg jo nå dokumentasjon på alt jeg kan og har lært om denne bransjen – det er bra!" sier en fornøyd Hilde.

Du har tatt denne etterutdannelsen ved siden av full jobb. Har dere gjort spesielle tilpasninger når det gjelder arbeidstid?

"Nei, vi gjorde ingen spesielle tilpasninger.  Utenom samlingene som foregikk i arbeidstiden har jeg i hovedsak brukt min egen tid på forberedelse og caseløsning. Men i stille perioder hvor det var mulig å lese eller gjøre oppgaver på jobben så gjorde jeg det." 

Hilde fikk overlevert klokken og diplom av kompetanseleder i NHO Logistikk og Transport, Claus Haals og med det ble det for Hilde satt et punktum for Speditørskolen og også en hyggelig start på en fin helg i Oslo.

Les mer om Speditørskolen

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: