Artikler

Vis filtrering

85 resultater

Type artikkel
Velg område
85 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Ferie: nyttig om vikarer, feriepenger og tilskudd fra NAV

  Når har ansatte krav på ferie, og hvor mange dager? Hva med feriepenger? Og hvordan kan du gi unge sommervikarer en god opplevelse i deres møte med arbeidslivet? Og visste du forresten at du kan få tilskudd til lønn dersom du tar inn unge arbeidssøkere fra Nav i en fire ukers sommerjobb?

 2. Nylige og kommende lovendringer

  På www.arbinn.no finnes en oversikt - ikke uttømmende - over nylig innførte lovendringer, samt lovendringer som trer i kraft 1. august, som vil være viktig for deg som arbeidsgiver å være kjent med.

 3. Forslag om løyvekrav for varebiler

  I dag kom pressemeldingen vi har ventet på: Regjeringen følger opp handlingsplanen mot sosial dumping i transportsektoren og foreslår nå løyvekrav for godstransport med varebiler fra 2,5 til 3,5 tonn. -Vi har lenge etterlyst konkurranse på like vilkår for varebilsegmentet, sier næringspolitisk direktør, Ole A. Hagen

 4. Tredjelandstransport - nye regler

  Logistikklunsjen 6. mars omhandlet blant annet temaet "tredjelandstransport". I denne artikkelen finner du presentasjonen fra møtet, som ble gjennomgått av advokat Thor Chr. Hansteen. Presentasjonen er en gjennomgang av definisjoner og gjeldende plikter.

 5. Ønsker din bedrift å jobbe med mangfoldstiltak?

  Innen 15. februar kan du søke tilskudd til å jobbe med mangfoldstiltak gjennom støtteordningen: Tilskudd til økt etnisk mangfold i arbeidslivet. Ordningen har som formål å stimulere private og offentlige arbeidsgivere til å ha større bevissthet om etnisk mangfold som ressurs. Virksomheter i privat og offentlig sektor kan søke.

 6. Nye regler knyttet til lastsikring fra 1. januar 2024

  Fra 1. januar 2024 fikk transportforetak et medansvar for lastsikring. Lovendringen tydeliggjør at transportforetakene også har et ansvar for å sørge for at kjøretøyet er forsvarlig og forskriftsmessig lastet, i tillegg til det ansvaret føreren av kjøretøyet har.

 7. Hjemmekontor ved vær

  Utfordrende værsituasjon kan gjøre ankomst til arbeidsplassen utfordrende. De fleste arbeidsplasser har god dialog partene i mellom og kommer til gode løsninger i slike situasjoner. NHO får allikevel mange  spørsmål knyttet til regelverket som gjelder. NHO har derfor lagt ut en kort vurdering.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: