FIATA-President Ivan Petrov besøkte Norge

Vi setter stor pris på at FIATA Presidenten tok seg til til å besøke oss, sier adm. direktør Are Kjensli. Fra venstre Are Kjensli, FIATA President Ivan Petrov og næringspolitisk direktør Ole Hagen.

FIATA-President Ivan Petrov besøkte Oslo denne uken. Det var et tett progrm som var lagt opp for Presidenten, som rakk besøk både hos NHO, NHO Logistikk og Transport, CargoNet, BaneNOR og Samferdselsdepartementet.

Ivan Petrov har lenge hatt et nært og godt samarbeid med NHO Logistikk og Transport, både i CLECAT der han var Secretary General og i FIATA.  Adm. direktør Are Kjensli sitter i styret i CLECAT og Ole A. Hagen etterfulgte Petrov som leder for WG Rail og Vice President i FIATA-styret.

Foruten å møte deler av NHO Logistikk og Transport sin administrasjon, møtte Ivan Petrov ledelsen i NHO ved Idar Kreutzer (sjef for international affairs). Det ble så en befaring på Alnabru sammen med bla. produktansvarlig i CargoNet, Ørjan Homme og  kommunikasjonssjef i CargoNet, Åge Lundebye. Videre gikk turen til Samferdselsdepartementet, og møte med statssekretær Bent-Joachim Bentzen (Sp). Her stod nasjonal samferdselspolitikk generelt og godstransport spesielt på agendaen. Det ble så en regntung gangtur til BaneNor der konserndirektør Henning Scheel og godsdirektør Oskar Stenström ventet.
Dagen ble avsluttet med middag sammen med styreleder Mona Juell, DHL Global Forwarding, samt Are Kjensli og Ole Hagen.

Petrov uttrykte at han var imponert over hvordan NHO Logistikk og Transport er organisert og hvordan foreningen samarbeider med politisk ledelse, myndigheter og selskaper. Hans inntrykk var at organisasjonen har lykkes med å posisjonere bransjen, slik at det er mulig å komme med gode løsninger for til beste for alle.

- Det er en ære at FIATAs President besøker Norge i særdeles hektisk hverdag fordelt på 5 verdensdeler. For Norge er det viktig å være oppdatert, samtidig som vi gjennom benchmark med andre land og organisasjoner får bekreftet at vi ligger langt fremme - både som landsorganisasjon og gjennom vår posisjon for medlemmer og myndigheter, oppsummerer Are Kjensli.

På befaring på Alnabruterminalen sammen med CargoNet.

På besøk i departementet, her sammen med statssekretær Bent-Joachim Bentzen. Foto: Braatas

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: