Mat og medisiner må frem, også i ekstremvær!

Publisert

Adm. direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli, har bedt om ytterligere tillempinger for sine medlemmer i forbindelse med ekstremværet HANS.

NHO Logistikk og Transport vil sikre forsyningskjedene og fikk i går gjennomslag for tillempinger i kjøre- og hviletidsbestemmelsene. -Tilbakemeldingen fra flere av våre største transportører har imidlertid gjort at vi i dag har bedt om ytterligere tillempinger, sier adm. direktør Are Kjensli i en pressemelding i dag.

HANS har gjort stor skade på infrastruktur og fremkommeligheten er krevende flere steder. Med samtlige hovedveier mellom Oslo-Bergen og Oslo-Trondheim stengt på ulike strekk, sier det seg selv at godsfremføringen blir forsinket eller i verst fall hindret. I lys av dette har vi nå bedt om at daglig arbeidstid økes fra nåværende 10 til 12 timer og pålagt døgnhvile reduseres fra 11 til 8 timer.

Det er også avgjørende at tungtransporten ikke blir stoppet på kommunal- og fylkesveier. Er veien åpen for persontrafikk må også varetransporten få passere. Vi forventer at de aktuelle kommunene og fylkeskommunene har forståelse for dette. For øvrig har vi tett kontakt med både Samferdselsdepartementet og Statens Vegvesen, avslutter Are Kjensli.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: