100 mobilitetseksperter samlet i Trondheim

Publisert

Næringspolitisk direktør, Ole A. Hagen med innlegg på Teknologidagen 2023.

Over hundre mobilitetseksperter samlet seg på Scandic Lerkendal for å diskutere veien videre mot bærekraftig mobilitet i 2040. Næringspolitisk direktør Ole A. Hagen understreket fra scenen betydningen av å investere i forskning og utvikling for å møte fremtidens mobilitetsbehov.

- Det er nå vi må sette inn støtet på teknologi. Skal vi øke verdiskapning og dekke mobilitetsbehovet innen 2040, må vi satse på forskning, utvikling og innovasjon, sa Hagen fra scenen under arrangementet.

Arrangørene hadde et klart mål om å gjøre årets konferanse til en viktig arena for å diskutere fremtidens temaer innen samferdsel. Sentrale spørsmål ble tatt opp, inkludert hvordan teknologiskifte kan bidra til en mer bærekraftig samferdselssektor.

- Vi ønsker å fokusere på teknologi og skape økt aktivitet for utdanningsinstitusjonene, myndighetene og i forskningsverdenen, uttalte sjefsarrangør Anders Godal Holt fra Statens vegvesen.

Teknologidagen 2023

  •  Statens vegvesen, SINTEF og NTNU arrangerte Teknologidagen på Scandic Lerkendal i Trondheim.
  • Rundt 100 spesielt inviterte, inkludert veidirektør Ingrid Dahl Hovland og konserndirektør i SINTEF, Siri Hunnes Blakstad, deltok og bidro til å legge grunnlaget for fremtidige konferanser som vil åpne for større deltakelse.
  • Fremtidige arrangementer ser for seg 250–300 deltakere med flere parallelle sesjoner som dekker infrastruktur, transportmiddel og trafikant.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: