Åpning av nye Nygårdstangen godsterminal

Publisert

Vibeke Skontorp fra BaneNor intervjuer Ingvild Storås fra CargoNet, Gøran Andreassen fra Posten Bring og Are Kjensli fra NHO Logistikk og Transport under åpningen av Nygårdstangen.

Tirsdag 29. august ble nye Nygårdstangen godsterminal offisielt åpnet av Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Også adm. direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli, var tilstede under åpningen. - -Det er langt mellom lyspunktene for gods på bane i Norge, så derfor er det ekstra gledelig å ønske velkommen en oppgradert terminal i Bergen, sa Kjensli fra scenen.

- Gratulerer med dagen, og med en flott oppgradert godsterminal her på Nygårdstangen. Slik åpnet Kjensli sin tale til de fremmøtte. Det er vanskelig, fortsatte Kjensli, å si noe her i dag uten å nevne hvor krevende prosessen var for flere av aktørene. To av de største samlasterne ble tvunget til å flytte ut fra terminalområdet på kort varsel.

I dag skal vi imidlertid glede oss over at vi ved åpningen av nye Nygårdstangen markerer et viktig tilskudd i arbeidet for  mer godsoverføring fra vei til bane! Bergensbanen har lenge vært en ubetinget suksess for godsnæringen, og med dette prosjektet legges grunnlaget for ytterligere vekst.

- Det er langt mellom lyspunktene for gods på bane i Norge, så derfor er det ekstra gledelig å ønske velkommen en oppgradert terminal. Terminalen fremstår moderne, utslippsfri og effektiv. Men i jernbanesammenheng er dette å anse som en kortsiktig løsning, frem til 2040. Planlegging av den langsiktige løsningen bør jo allerede ha startet. Forhåpentligvis ser man i planleggingen både jernbane, vei og havn i en helhet slik at nødvendige arealer for fremtidens godsknutepunkter kan samordnes på beste måte, avsluttet Kjensli.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet den nye terminalen, Nygårdstangen i Bergen, i går.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: