Godstog foran persontrafikk

Publisert

-I disse dager må godstrafikk på bane prioriteres før persontrafikk på bane. Containere kan som kjent dessverre ikke ta bussen, sier Are Kjensli.

Også i dag har vi vært i dialog med Samferdselsdepartementet, og overskriften er HANS og gods på bane. Randklev bru ved Ringebu, har fått betydelige skader som følge av flom og det vil ta tid før Dovrebanen vil kunne åpnes for gjennomgående trafikk.  Dette fører til svært begrenset kapasitet for godstog mellom Oslo og Trondheim og videre på Nordlandsbanen. Rørosbanen er eneste alternativ.

- NHO Logistikk og Transport ser at kapasiteten som er der i dag ikke på langt nær dekker den etterspørselen som er i markedet. Vi  mener at Rørosbanen bør bli en prioritert strekning for godstog inntil Dovrebanen igjen er operativ.  Med det mener vi at godstogene sine ruter legges før persontogene evt. får kapasitet. Persontrafikken bør i denne perioden i hovedsak kunne gjennomføres med buss for tog. Som kjent kan ikke containerne ta buss, sier adm. direktør i NHO Logsitikk og Transport, Are Kjensli.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: