Langs kysten fra sør til nord

Publisert

Fra venstre: Mikal Almaas, Derya C. Inan, Ole A. Hagen, Oddgeir Hepsø. Her på besøk i terminalen i Trondheim.

Nor Lines er en ledende aktør innen distribusjon av stykkgods i hele Norge. Selskapet opererer med unike løsninger der godskapasitet på kystruten brukes til å frakte varer langs kysten av Kristiansand til Kirkenes. NHO LT var på besøk i Trondheim.

Terminalen i Trondheim er hjertet blant Nor Lines' 13 terminaler over hele landet. NHO LT fikk en befaring på Trøndelagsterminalen. Daglig mottar terminalen store mengder varer som deretter distribueres gjennom Nor Lines' nettverk av biler i Trøndelag. I tillegg lastes partilaster om bord i skip, som deretter seiler nord- eller sørover. Nor Lines, eid av Samskip, opererer ukentlig i 40 havner.

- Mangfoldigheten i havnenes fremtoning, og avgifter, gjør det utfordrende å samhandle med ulike aktører. Norlines ønsker en mer enhetlig tilnærming for å effektivisere sjøtransporten og oppnå bedre samarbeid i bransjen, sier daglig leder Oddgeir Hepsø i Nor Lines Norway AS.

I satsingen på NHO LT Sjø og havn er det viktig å bli godt kjent med våre viktige medlemmer; havneoperatører, sjøspeditører, havner og rederier.

- Vi lærer mye og forstår bransjen stadig bedre, vi ser hvor skoen trykker både når det gjelder infrastruktur, og det grønne skiftet. Sjøtransporten kan ta en sterkere posisjon og Norlines viser vei langs hele norskekysten, sier næringspolitisk direktør Ole A. Hagen.

Fakta om Norlines

  • Norlines har 140 egne ansatte.
  • Sysselsetter mellom 400-500 gjennom underleverandører og agenter.
  • Norlines omsetter for om lag 750 millioner kroner årlig.
  • Selskapet har terminaler fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: