NHOs medlemsundersøkelse: Juni

Publisert

Foto: Bunker Oil

Medlemsundersøkelsen i juni viser svakt forbedret markedsituasjon blant NHOs medlemsbedrifter totalt sammenlignet med mai. Også blant NHO LTs medlemmer er andelen som svarer positivt økende, både på nåsituasjonen og fremutsikter. Dessverre ser vi også en økning på andelen som ikke svarer like optimistisk.

Nåsituasjonen - generell markedssituasjon

Nåsituasjonen for alle NHOs medlemmer totalt er svakt forbedret fra april: 28 prosent sier at situasjonen er god (25 % i mai), 20 prosent sier at situasjonen er dårlig (samme som i mai).

Blant NHO LTs medlemmer sier 29 prosent at nåsituasjonen er god, mens 20 prosent sier den er dårlig. Det gir en netto på 9 prosent. Tilsvarende tall for april var 25 prosent god og 12 prosent dårlig, med en netto på 13 prosent. Nettobalansen har altså gått fra 13 prosent til 9 prosent.

 

Fremtid - markedsutsikter for de neste 6 månedene

For alle NHOs medlemmer totalt oppgir 14 prosent av respondentene at de venter bedring neste seks måneder, mot 31 prosent som venter forverring. I mai var andelen henholdsvis 14 og 33 prosent. Ganske stabile markedsutsikter.

For NHO LTs medlemmer ser vi en økning både på andelen som forventer bedring og på de som venter forverring. I mai oppgav 10 prosent av våre medlemmer at forventet bedring de neste 6 månedene, mens 30 prosent forventet forverring. (netto på - 20 prosent).
Tilsvarende tall for juni er henholdsvis 16 prosent som forventer bedring, 39 prosent som forventer forverring Det gir en nettobalanse på - 23 prosent. Juniresultatene er på nivå som i februar, mars og april.

NHO LTs medlemmer: Markedssituasjonen juni

NHO LTs medlemmer: Markedsutsikter

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: