Smarte løsninger i havn

Publisert

Næringspolitisk direktør Ole A. Hagen og næringspolitisk rådgiver Derya C. Inan har denne uken vært på møter og befaring med havnene i Larvik og Moss.

- Det er imponerende hvordan disse havnene jobber strategisk og operativt. Vi ser at havnene tenker fremtidsrettet og har fullt fokus på teknologi og det grønne skiftet, sier Ole A. Hagen.

Hagen og Inan har møtt havnedirektørene og ledelsen. Havnene har ulike historier og utfordringer. Havnene demonstrerer likevel sterkt eierskap og vilje til å forme sin egen fremtid.

- Besøkene er et viktig ledd i det å bli kjent med havnemiljøet, se på samarbeidsmuligheter og for å videreutvikle Sjø og Havn, legger Derya C. Inan til.


Larvik Havn – ledende på industri

Larvik Havn er ledende på industri, containere og ferger. Havnen er også kjent for tømmer og flis, hvor de har sikret jernbaneløsninger i tett samarbeid med Bergene Holm og Norske Skog i Halden. Larvik havn er også ledende på gods. ColorLine Super Speed har 750 000 passasjerer per år og sikrer en av de viktigste linjene til kontinentet.

Larvik Havn gruppebilde.jpg

Fra venstre: Jan Fredrik Jonas, Ole A. Hagen, Beate Palmgren, Fred Arne Sørum, Derya C. Inan, Knut Jørgen Heum og Kjell Rune Andersen.



Til tross for krevende tider, har de lyktes med økonomien både med omsetning og driftsresultat.
- Larvik Havn har en viktig posisjon i Havne-Norge, samtidig har de også sørget for robuste utviklingsmuligheter fremover, sier Hagen.

 

Moss Havn - i full fart

Den kompakte byhavna Moss, har gjort viktige steg for å utvikle seg de siste årene. Etableringen av innlandshavnen med Europris som største partner, har vært en stor suksess. Nærhet til store kunder i Vestby åpner for nye muligheter fremover.
Asko Maritime har satset på Moss Havn da de lanserte automatiserte og nullutslipps container-ferger til Moss/Horten. Det er lagt opp til at fergene vil være autonome fra neste år. Sjødronene kom på plass i 2022 og fergene vil være autonome fra neste år. Moss Havn gjør en rekke tiltak for å elektrifisere alt og de ligger langt framme for å automatisere kranføring og terminaloperasjoner.
- Moss Havn er fremoverlent med klare ambisjoner for fremtiden. De ligger langt fremme i arbeidet med terminalutvikling, teknologi og bærekraftige løsninger, avslutter Derya C. Inan.

Moss Havn gruppebilde.jpg

Fra venstre: Fred Jørgen Evensen, Øystein Høsteland Sundby, Line Håkensen, Ole A. Hagen, Derya C. Inan.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: