Digitoll for sjø tilgjengelig fra 1. februar

Publisert

Testing av digitoll for sjø blir tilgjengelig fra 1. februar. Foto: ScanStockPhoto

Innføringen av Digitoll er nok nå kjent for alle. For øyeblikket er vi i en overgangsperiode, men fra 1. april 2025 skal alt gjøres via de nye digitale løsningene, og innenfor de nye reglene.

Allerede i dag er det mulig å teste dette systemet, men sjø og bane har så langt vært holdt utenfor. Tolletatens opprinnelige plan for sjø og bane var å først åpne for testing sommeren 2024. Etter vårt syn har dette vært alt for sent, noe vi har vært svært tydelige på.

Etaten har tatt dette innover seg, og har fremskyndet testperioden, slik at det vil være mulig å teste Digitoll også for sjø allerede fra den 1. februar i år. Jernbane kommer i begynnelsen av mars, men dato der er ikke fastsatt enda.

Løsningen for sjø vil imidlertid skille seg noe fra de øvrige transportformene, blant annet på grunn av egne krav som følger av SafeSeaNet Norway (SSNN). Etaten skriver en del om dette på toll.no (Digitoll for sjø tilgjengelig fra 1. februar - Tolletaten)

Vi anbefaler at alle våre medlemmer begynner med testing for de transportformer de bruker, så fort det er mulig. 
Ved å bli kjent med de nye behovene og kravene, vil tilpasningen til den nye virkeligheten med digitoll være enklere. I tillegg vil det gi mulighet å avdekke utfordringer som vi foreløpig ikke er/har vært kjent med. 

Desto tidligere vi gjøres kjent med nye problemstillinger, desto bedre sjanse har vi for å kunne finne en løsning innen 1. april 2025.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: