NHO Logistikk & Transport

Innhold

Offentlig støtteordning ved kjøp av elvarebil

Du kan svært enkelt få offentlig støtte til å kjøpe en elektrisk varebil. Det finnes flere modeller på markedet med kort leveringstid. Besøk din forhandler og få mer informasjon om aktuelle biler og støtteordningen.

Bedrifter og enkeltpersoner kan få støtte til kjøp av nye elvarebiler og tilhørende lader. Kjøretøyet må være en hel-elektrisk varebil klasse 2 med tillatt totalvekt under 4250 kg. Støttetilbudet gjelder kun ved førstegangsregistrering av bilen.


Støttesatsene
Støttetilbudet har standardsatser basert på bilens motorytelse:

Motorytelse (hk)

Maks effekt per halvtime (kW)

Støtte

< 80 hk

< 60 kW

15 000 kr

80–120 hk

60–90 kW

25 000 kr

> 120 hk

> 90 kW

50 000 kr

I tillegg kan du få 5 000 kroner i støtte til lader til bilen. Denne søker du om først når bilen er registrert i kjøretøyregisteret.

Forutsetninger for å få støtte
De fulle kriteriene for støtteprogrammet blir tilgjengelig på https://www.enova.no/elvarebil/ når tilbudet åpner 27. august. Noen sentrale punkter er:

  • Det er den virksomheten som skal stå som eier av kjøretøyet i Kjøretøyregisteret som må søke. Bilforhandler kan imidlertid bistå sin kunde ved å søke på vegne av kunden. Mer informasjon om dette vil komme på https://www.enova.no/bedrift/landtransport/nullutslippsfondet/elvarebil/elektrisk-varebil-for-bilforhandlere/
  • Dersom du ønsker å lease varebilen er det leasingselskapet som må søke om støtten. Dette hjelper forhandleren deg med.
  • For å hindre uønsket videresalg/eksport, stilles det krav til at bilen må være registrert i Norge i minst tre år etter førstegangsregistrering.

Mer informasjon får du hos din bilforhandler.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: