Artikler

Vis filtrering

134 resultater

Type artikkel
Velg område
134 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Plan om fullstendig ubemannet sjødrone innen 2025

  Norge er i forkant når det gjelder utviklingen av digitale og teknologiske løsninger innen sjøfart. Et strålende eksempel på denne fremskrittstakten er Asko Maritime, som markerer seg som en pioner innen norsk sjø- og havnesektor. 9 august i fjor var verdens første batterielektriske autonome sjødroner på plass i Horten.

 2. Statssekretæren drøfter fremtidens sjø- og havnesektor

  Statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansen i Nærings- og fiskeridepartementet deltok på NHO LT Sjø og Havn sin strategistyresamling denne uken. Tema som infrastruktur, nasjonal transportplan (NTP) og regjeringens fremtidige initiativer ble tatt opp. Styret fikk også innsikt i regjeringens planer for det grønne skiftet og havnenes rolle knyttet til beredskap og forsvar.

 3. Behovskartlegging om lading av tungtransport

  Som del av nasjonal ladestrategi skal Statens vegvesen i samarbeid med markedsaktørene initiere utvikling av en brukervennlig felles app for lading av tunge kjøretøyer. For å belyse behovet og utfordringene knyttet til underveislading, gjennomfører Statens Vegvesen nå en behovskartlegging for både transportørene og ladeoperatørene.

 4. Kurs om Ny klimaregel for innkjøp til det offentlige

  Fra 1. januar 2024 trådte nye regelendringer for innkjøp til det offentlige i kraft. Endringene innebærer at klima- og miljøhensyn som hovedregel må vektes med minimum tretti prosent i offentlige anskaffelser. Øsnker du å sette deg godt inn i regelverket, kan du delta på kurs i regi av NHO den 21. februar.

 5. Cruiser inn i fremtidens maritime transport

  Vi hadde gleden av å besøke Color Line, som ivaretar både passasjer- og godstransport. Konserndirektør Trond Tønjum og kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken presenterte selskapet, og deres arbeid med samferdselsinfrastruktur, politiske utfordringer, samt kunstig intelligens og det grønne skiftet.

 6. Møte om deling av ladeinfrastruktur til næringstransport

  Dersom vi skal nå målet om å redusere klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030 er det nødvendig med et godt ladetilbud til veitransport og bygg- og anleggsbransjen. Næring for klima inviterer sammen med Ruter og Hafslund Rådgivning til fagmøte og workshop om deling av ladeinfrastruktur på tvers av selskaper og bransjer. Les mer på klimaoslo.no

 7. Full gass for fremtidens ladestasjoner

  Enova tar et aktivt grep for å sikre utslippsfri lastebilnæring ved å tildele støtte til fem norske selskaper for etablering av ladestasjoner for tunge elektriske kjøretøy. Disse stasjonene, som planlegges langs nøye utvalgte korridorer i Sør-Norge, forventes å stå klare våren 2025.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: