Halvparten har permittert

Publisert

Halvparten av medlemsbedriftene tilhørende NHO Logistikk og Transport som har svart på denne ukas undersøkelse, oppgir at de har gjennomført permitteringer som følge av korona-viruset. Dette er en økning på 10 % fra forrige uke.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er gjennomført av NHO 1. og 2. april. (nr. 5 i rekken)
Totale svar: 4853
NHO LT svar: 67 (forrige uke 76)

 

Her er et sammendrag av hva NHO LTs medlemsbedrifter har svart:

  • Stadig flere oppgir at bedriften har gjennomført permitteringer som følge av koronaviruset. Hele 49 % svarer bekreftende på dette spørsmålet, mot 39 % forrige uke.

  • 76 % av medlemsbedriftene svarer at det kan bli aktuelt å permittere ansatte om kort tid som følge av problemer knyttet til koronaviruset. Her kan vi ane en liten positivisme sett opp mot forrige ukes svarprosent som var 86 %.

  • Hele 19 % oppgir at det er en reel risiko for at bedriften går konkurs som følge av koronaviruset. 86 % har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer av ordre som følge av koronaviruset. Her er tallene stabile i forhold til svarene som kom inn sist uke.

  • 79 % har fått varsler fra leverandører om forsinkelser eller kanselleringer av leveranser som følge av koronaviruset mens 57 % svarer at de har problemer med å levere varer og tjenester som følge av koronaviruset. 

  • På spørsmål vedrørende oppsigelser sier 4 % at de har gjennomført oppsigelser som følge av koronaviruset mens 16 % sier de har planer om dette.

  • Liten økning på svarprosenten på manglende likviditet sett i forhold til forrige uke, med 24 % som svarer ja. (22 % forrige uke)

 

Til NHOs sak om undersøkelsen: 6 av 10 har permittert

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: