Lansering av NHOs samferdselsløft

Publisert

NHO-sjef Ole-Erik Almlid lanserte i dag NHOs samferdselsløft 2022-2033. Dette er NHOs innspill til Nasjonal transportplan, hvor vi vektlegger behovet for næringslivets transporter, verdi- og jobbskaping.

Næringslivets transporter skal bidra til å realisere det grønne skiftet

Ole A. Hagen, næringspolitisk direktør NHO LT

- Dette er et viktig dokument for næringslivet, fordi infrastrukturen har så stor betydning for samfunnet vårt, sier næringspolitisk direktør i NHO LT, Ole A. Hagen. Vi i NHO LT har bidratt med en rekke innspill og innhold i dokumentet, som vil være vår plattform både nasjonalt og regionalt i behandlingen av Nasjonal transportplan og frem mot Stortingsvalget i høst.

Næringslivets transporter skal bidra til å realisere det grønne skiftet. I 2030 skal:

a. 100 pst av lette varebiler være null-utslippskjøretøy
b. 75 pst av nye langdistansebusser være nullutslippskjøretøy
c. 50 pst av nye tunge lastebiler være nullutslippskjøretøy

Det skjer en rivende utvikling innen digitalisering (ITS/autonome kjøretøy, datafangst i transportsystemet, som f eks sensorer i veibanen som kan gi bedre informasjonsløsninger). Her trenger vi mer forskning og innovasjon, styrking av pilotordninger og forskningssenter for mobilitet.

Regionalt har våre foreninger bidratt med innspill til samtlige prosjektlister/infrastrukturprosjekter for alle transportformer.

For godsterminalene ber vi innstendig om en rask oppgradering av Alnabru og at man etter flere tiår må lande en løsning på Heggstadmoen i Trondheim.

Vi ber også om å styrke bylogistikk i kommunene, NHO LT mener at de 10 største byene bør lage planer for sin bylogistikk, avslutter Hagen.

 

Samferdselsløftet

Kontakt

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: