Vitamin-innsprøytning i Korea

Publisert

For første gang på tre år ble logistikkverden igjen samlet under FIATA-kongressen i Busan, Sør-Korea med mer enn 1000 deltakere fra hele verden. – En viktig arena for å bygge relasjoner og utveksle erfaringer, sier Are Kjensli

Covid 19 preger fortsatt Sør-Korea, med obligatorisk PCR-test ved innreise og maskeplikt overalt.

- Godt planlagt logistikk, flotte fasiliteter og et omfattende program med bla. samferdselsministeren i Sør-Korea, toppledere fra FN, finansmiljø og beslutningstakere fra hele logistikkverden har  tilsammen gjort dette til et imponerende arrangement, sier adm.dir Are Kjensli. 

– Dette er viktig arena for å bygge relasjoner og utveksle erfaringer om alt fra kompetanse og digitalisering til bærekraft. Busan er et viktig logistikk-knutepunkt for hele verden med bl.a. verdens sjette største havn med 23 millioner TEUs pr år. – Vi fikk mulighet til å besøke den nye containerterminalen, som er helautomatisk fra i år.

busan havn.jpg
Havnen i Busan

 

Startskudd for elektronisk Bill of Lading
Under konferansen ble det demonstrert konkrete, digitale løsninger for FIATAs transportdokument Bill of Lading, som bl.a. inkluderte bruk av Blockchain. Dette er det første store skrittet mot heldigital verdikjede. Bruken av blockchain gjør at myndigheter og leverandører i verdikjeden har lik tilgang på informasjon, uten at noen kan endre den.

Ny FIATA-strategi på gang
Næringspolitisk direktør i NHO LT og FIATAs Vicepresident, Ole A. Hagen, deltok i egne styremøte-/middag med Extended Board. Styret arbeider med ny og oppdatert strategi for FIATA, herunder fremtidige strategiske initiativ og forretningsområder. Digitalisering og bærekraft vil bli en tydelig del av den nye strategien, sier Hagen.
Som leder av Working Group Rail deltok Hagen også med foredrag og paneldiskusjon i sesjonen om Multimodal Institute sammen med WG Road og WG Sea.

FIATA Multimodal sesjon Ole Hagen Mark Bromley Jens Romer Andrea Tang.jpg
Ole Hagen til høyre

 

Talentene viser vei
FIATA legger vekt på å utvikle de unge talentene, og gi dem plass under kongressen, på samme måte som NHO LTs pris for Årets Unge Talent. Hvert land nominerer sin vinner til den internasjonale konkurransen hvor FIATA-vinneren kåres under kongressen hvert år. I år gikk seieren til DSVs Karina Daniela Perez Perez fra Canada.


Neste års kongress vil avholdes i Brussel i oktober.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: