Foto: Foto: Austin Blancard
Speditørtrainee

Å være Speditørtrainee i regi av NHO Logistikk og Transport innebærer to spennende år med kombinasjonen fulltidsjobb i en vertsbedrift og fagsamlinger innen spedisjonsfaget.

Traineeprogrammet gjennomgår NHO LTs hele kompetanseprogram, herunder Tollbehandling og Speditørskolen. 

I vertsbedriften får  trainee tildelt en mentor som har ansvaret for å støtte trainees faglige og personlige utvikling. Mentor deltar  på et obligatorisk mentorkurs i regi av NHO LTs traineeprogram.

Siden 2008 har NHO LT sitt traineeprogram omfattet over 180 deltakere, herav 100 alene fra rekrutterignssamabriedet med NAV fra 2018. Programmet er åpent for alle kandidater fra NHO LTs sine medlemsbedrifter. Trainees kan således ikke selv søke på utdanningen.

 Samarbeidsavtalen med NAV

Siden 2018 har NHO LT og flere medlemsbedrifter samarbeidet med NAV om å rekruttere kandidater til traineeprogrammet innen gruppen ungdom under 30 år, men eldre kandidater kan komme i betraktning. I denne gruppen er det mange gode kandidater som ikke når frem til vanlige jobbintervju. I samarbeidet med NAV ”snur vi bunken av søknader” og gir kandidatene en sjans til å presentere seg, slik at vertsbedriften kan finne den rette kandidaten for sin virksomhet. NAV støtter vertsbedriften og den valgte kandidaten med en tiltakspakke i hele traineeprogrammet. Kompensasjonen skal kompensere for vertsbedriftens ekstra innsats. En innsats som skal være  i samsvar med kandidatens individuelle behov. Du kan lese mer om tiltakspakken fra NAV her.

Målgruppen og forkunnskaper

 Vertsbedriftene søker typisk etter personer i alderen opp til ca 30 år. Minimum kompetansekrav er fullført videregående skole eller dokumentert tilsvarende realkompetanse. Speditører – som ofte går under tittelen Befrakter – jobber med praktiske problemstillinger. Det rekrutteres i hovedsak på: 

  • Personlighet - holdninger, attityde og motivasjon
  • Personlige egenskaper - serviceinnstilling, effektivitet, godt overblikk, mange samtidige oppgaver
  • Praktisk legning – yrket er et fag med krav til godt «håndverk» og praktisk løsninger
  • Interesse for administrative oppgaver med data og telefon som det viktigste verktøyet
  • Språk - må beherske norsk skriftlig og muntlig, og i tillegg ha gode engelskkunnskaper
  • Andre språk kan være relevante.

Speditørtrainee 2021/2022

Her er 17 av totalt 18 speditørtrainees fra kullet 2021/2022. Denne gjengen er i full gang i bedrifter fra Trondheim og sørover til Kristiansand. Det er 13 ulike bedrifter som har valgt å bli med på ordningen denne gangen. For noen bedrifter er det første gang, mens andre har opparbeidet seg lang erfaring med å ha speditørtrainees i virksomheten.

Speditørtrainee 2020/2021

16 speditørtrainees fra hele landet også denne gangen - godt fordelt fra Tromsø til Kristiansand. 11 firmaer har valgt å bli med på ordningen og har tatt inn èn eller flere speditørtrainees i sin drift.

Speditørtrainee 2019/2020

I kullet 2019/2020 har vi med oss 25 trainees fra 14 ulike bedrifter, lokalisert fra Namsos i nord til Kristiansand i sør.

Speditørtrainees 2018/2019

I kullet 2018/2019 har vi med oss trainees fra 13 bedrifter, lokalisert fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør.

Kontakt

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: