Beste speditørtrainee 2023

Publisert

F.v. Gøran Andreassen (Bring), Øivind Magnus Giil (Bring), Silje Vhile Braaten (NHO LT), Marius Aasheim (Bring), Claus Haals (NHO LT). Foto: Stein Børre Johnsen

Torsdag 7. desember kl. 0930 i kantinen hos Bring Intermodal samlet en god gjeng seg for å overvære en viktig seanse: tildeling av tittelen årets speditørtrainee. -Spesielt hyggelig å få tildele denne til deg, Marius, da du hele veien har vist en oppriktig interesse og engasjement, sa kompetanseleder Claus Haals. Beste speditørtrainee 2023 er Marius Aasheim, Bring Intermodal.

Marius Aasheim fra Bring Intermodal kvalifiserte seg som beste trainee fra 2022-2023-kullet. Han høstet gode ord fra både kompetanseleder i NHO LT, Claus Haals, og fra Bring med Gøran Andreassen, Øivind Magnus Giil og Stein Børre Johnsen i spissen. Det var en ydmyk og takknemlig ferdigeksaminert trainee som tok imot prisen, og han hadde kun lovord å si om både oppfølging i egen bedrift og fra egne kollegaer, samt utdanningsløpet via traineeordningen.

20231207_094255.jpg
Gøran Andreassen gratulerer 

 


Hvordan startet denne reisen, Marius?

- NAV introduserte meg for NHO LTs traineeprogram for speditører. Jeg hadde ingen kjennskap til logistikk og enda mindre hva en speditør var. Etter å ha truffet et par mulige vertsbedrifter var jeg ikke i tvil, dette måtte prøves. Bring Intermodal ble min vertsbedrift og resten er historie, sier en fornøyd Marius etter å ha avsluttet traineeprogrammet 2022-2023 på topp.


Hvordan har så det gått med dine forventninger til programmet – både i bedrift og på skole?

Mine nye kolleger hos Bring har vært veldig inkluderende og tålmodige med meg under hele marsjen – ikke minst i starten hvor man får oppgaver, feiler og lærer. Og så øker etter hvert vanskelighetsgraden og mestringen og med det også tryggheten til egne ferdigheter – og så fylles det på med enda vanskelige oppgaver og ansvar. Det er fantastisk tilfredsstillende og motiverende og oppleve egen mestring, samt ikke minst at man fyller en rolle i organisasjonen. Jeg har ytterligere fått muligheten får å rotere mellom ulike arbeidsområder innenfor bedriften og dermed fått en helhetsforståelse som er nyttig i min hverdag.

Traineeprogrammet er jo en kombinasjon av praksis i bedrift og bransjefag på skole. Hvordan har du opplevd den mer teoretiske delen av programmet?

I løpet av de 2 årene i traineeprogrammet veksler vi jo med jobb i bedrift og fagsamlinger på skole med temaer som toll, transportlover og -regler, transport på sjø, fly og tog, samt ikke minst bil. Sammen med andre fag som f.eks. tredjepartslogistikk, supplychain sitter vi igjen med en komplett transportfaglig utdanning som gir en helhetsforståelse for kundens forsyningskjede, vår rolle i denne, samt ikke minst en svært viktig konsekvensforståelse ved avvik – både for egen bedrift og ikke minst for kunden. Selv om jeg i dag i hovedsak jobber med bilfrakt, så har jeg med meg min allsidige transportkompetanse som en komplett speditør. Evnen til å kunne løfte seg fra detaljene i det enkelte transportoppdraget og se helhet – hver dag og i alle oppdrag – er viktig for kunden, poengterer Marius. Etter hvert forstår du også at du faktisk jobber med flere ledd en det du selv tror. Man blir uten tvil en bedre befrakter når man ser hele bildet.


Nå søker vi jo vertsbedrifter til 2024-2024-kullet - og straks etter det også traineekandidater. Hva vil du si til nye kandidater som lurer på programmet og en fremtid i bransjen vår?

Her er det ikke noe å lure på. Programmets oppbygging med veksling mellom praksis i bedrift og transport- og logistikkfag på skole fungerer svært godt. Man blir på en måte holdt i hånden under hele marsjen – både i bedrift og av underviserne på skolen. Fra dag 1 i programmet går man sammen med andre trainees fra hele landet som man knytter kontakt med. Vi får et sosialt nettverk oss i mellom, og det skjer ofte at vi bruker hverandre i faglige problemstillinger – både i hverdagen og i forbindelse med skole. Nettverket er også med til å motivere til innsats. Vær nysgjerrig og spør – i alle sammenhenger – både i jobb og på skole.


Hva betyr utdanningen for Marius og fremtiden – tenker du?

Det har skjedd ufattelig mye i løpet av de siste 2 årene. Jeg og mine traineekolleger sitter nå igjen med den høyeste utdanningen innen praktisk transport- og logistikkfag i landet. Vi befinner oss i en internasjonal bransje i en rivende utvikling som skaper nye utfordringer og muligheter fos oss. Gjør du en god jobb i hverdagen vil utdanningen bidra til å du blir sett og tilbudt nye muligheter. Her er det bare å være åpen og nysgjerrig – og parat til nye muligheter som helt sikkert står i kø i Bring i de kommende måneder og år.

claus og marius nært.jpg
Claus Haals og Marius Aasheim

 

Speditørtrainee

Speditørtrainee fra NHO LT er et program som løper over 21 måneder med veksling mellom jobb og skole innen transport- og logistikkfag. «Beste trainee» er en vektet resultat av deltakerens resultater fra både Tollskolen og Speditørskolen.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: