Et historisk besøk

Publisert

Are Kjensli, Robin Olsen, Peggy Hessen Følsvik og Nina Melsom på besøk hos PostNord, på terminalen på Langhus. Foto: PostNord

— For oss i PostNord er jo dette historisk, da det er første gang en LO-leder er på besøk hos oss, uttalte adm. direktør Robin Olsen om gjesten han fikk på Langhus, onsdag denne uken. Peggy Hessen Følsvik besøkte terminalen sammen med Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO, og Are Kjensli, adm. direktør i NHO LT.

I god norsk parts-tradisjon møtte altså LO-lederen sammen med direktør for arbeidsliv og tariff i NHO og adm. direktør for NHO LT på terminalen til PostNord på Langhus, terminalen som kan håndtere 250 000 pakker i døgnet! 

PostNord har eksistert siden 1926 – og for første gang på disse 97 årene har de fått et besøk av lederen for LO. Og LO-lederen var imponert.

- Det er imponerende å se en så stor arbeidsplass, med så mange ansatte fra så mange ulike nasjoner. Og når man i tillegg ser hvor systematisk det jobbes med helse, miljø og sikkerhet syntes jeg det er imponerende, sier Hessen Følsvik. Det er viktig å få frem at dette er gode og trygge arbeidsplasser. Jeg hører at det er utfordringer tilknyttet rekruttering. Vi i LO er gjerne med på å løfte denne typen arbeidsplasser for å gjøre de mer attraktive. Vi kan samarbeide om utdanning, fagbrev på jobb og det å få lærlinger til bransjen. Dette vil sørge for nok arbeidskraft, samtidig som man også løfter frem transport- og logistikkbransjen for ungdom, sier  Hessen Følsvik.

Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO delte synspunktene til Hessen Følsvik, og mener også at noen felles initiativer kan løfte frem bransjen. — LO og NHO er jo veldig opptatt av inkludering og integrering, og her tenker jeg at vi bør jobbe enda tettere. 

-Jeg håper at LO og Hessen Følsvik sitter igjen med en positiv opplevelse etter besøket – og at de ser hvor systematisk og godt det jobbes, samt potensialet som er her. Ikke bare hos oss i PostNord, men i hele bransjen. Om LO på sikt også kan være med på å bidra til å løfte frem logistikkbransjen ville det vært fantastisk, sier Robin Olsen

NHO LTs administrerende direktør Are Kjensli satt også stor pris på besøket. -Bransjen vil frem mot 2040 vokse med 30 %. Dette vil føre til et plassproblem på veiene, og derfor må det brukes mer på forskning, teknologi og innovasjon.

LO-lederen, her i samtale med hovedverneombud hos PostNord.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: