Førstehjelp i transportbransjen

Publisert

Foto: unsplash.com

Standard Norge har nå publisert Norsk Spesifikasjon for førstehjelp i transportbransjen. Arbeidsgruppen har bestått av bransjerepresentanter, myndigheter og opplæringsaktører. Vi var med i arbeidet og hadde god hjelp av to representanter fra to av våre medlemsbedrifter.

Norsk spesifikasjon for førstehjelp i transport er utarbeidet på oppdrag fra Helsedirektoratet og er en satsning innenfor den nasjonale førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv».

I satsingen inngår arbeidet med å utvikle bransjevise spesifikasjoner for førstehjelp. Dette skal bidra til å bedre kvaliteten på den opplæringen av førstehjelp som norske virksomheter gir.  Dokumentene vil være nyttige for arbeidsgivere, arbeidstakere og leverandører av kurs og kompetanse innen førstehjelp.

Dette dokumentet gir en spesifikasjon av førstehjelpskompetanse for arbeidstakere i transportbransjen.
Kompetansen er utover et vanlig førstehjelpskurs og fokuserer på kompetansen og kunnskapen en som arbeidstaker i bransjen bør ha, og utvalget av innhold er basert på en vurdering av risiko og skader som forkommer i denne sektoren. Spesifikasjonen kan også benyttes av andre sektorer og virksomheter.

Følgende deltok i arbeidsgruppen:

— Norges Lastebileier Forbund
— NHO Transport
— NHO Logistikk og Transport
— NSO, Næringslivets sikkerhetsorganisajson
— Standard Norge

Inge Rosvold, Logistikk og kvalitetssjef i Toten Transport AS og Martine Lovise Drevvatne, (tidl. HSE Manager Norway i Schenker AS) bistod oss med gode innspill i prosessen.

 

Se pressemelding om saken her

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: