Krever kompensasjon etter brukollaps

Publisert

HANS har skapt mye trøbbel og jernbaneoperatørene fortviler. Situasjonen er kritisk, sier NHO LT-sjef Are Kjensli. Her i samtale med adm. direktør i CargoNet, Invild Storås.

NHO Logistikk og Transport ber regjeringen om å kompensere jernbaneoperatørene som taper millioner og har behov for økonomisk hjelp. -Vi vurderer situasjonen for bransjen som kritisk, sier administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli i en pressemelding i dag.

Dovrebanen vil være stengt over lang tid på grunn av kollaps av Randklev bru ved Ringebu. Rørosbanen er nå delvis åpnet for godstransport, likevel er det store forsinkelser, lav kapasitet og mangel på diesel-lokomotiv.

NHO Logistikk og Transport ber regjeringen om å kompensere jernbaneoperatørene som taper millioner og har behov for økonomisk hjelp.

Vi vurderer situasjonen for bransjen som kritisk og vi ber om et snarlig møte med samferdselsdepartementet for å redegjøre nærmere for situasjonen,sier administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli.
Tidligere var det en kompensasjonsordning for ikke-planlagte avvik, men ordningen ble avviklet for noen år siden.

CargoNet rammes hardt av brukollapsen. - Dette er en fortvilet situasjon, sier Ingvild Storås administrerende direktør i CargoNet AS.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: