Medlemsbedrifter står på for rekrutteringen

Publisert

Samferdselsminister Nygård hilste på HR-sjef i Nor-Log, Taj Meyer, i forbindelse med åpningen av turneen "Følg drømmen, ikke strømmen", utenfor Børsen i Oslo i dag.

I dag var kick-off for årets landsdekkende "Følg drømmen, ikke strømmen"- turne, et initiativ for å rekruttere flere yrkessjåfører. Utenfor Børsen i Oslo samlet det seg både ungdommer, bransjeorganisasjoner og myndigheter. Også NHO Logistikk og Transport's to medlemsbedrifter Nor-Log og Posten Norge (Bring) var til stede.

Thor Chr. Hansteen og Silje Vhile Braaten fra NHO Logistikk og Transport deltok i dag på åpningen av den landsdekkende rekrutterings-turneen hvis målsetning er å vise frem hvilke muligheter som finnes i transportbransjen og hvilke veier som finnes inn til yrkene der.

Spesielt er fokuset rettet mot yrkessjåfører, altså innen både gods- og persontransport. Fra 30. august til 30. september er det planlagt ca. 40 turne-stopp rundt i Norge, hvorav det første altså var i dag. Siste stopp er Transport & Logistikk på Nova Spektrum (28.-30. september).
Prosjektet håper å nå mange potensielle yrkessjåfører ila de neste 30 dagene, anslagsvis så mange som 7-8000 ungdommer totalt.

-Sjåførrekruttering, og for så vidt rekruttering til bransjen for øvrig, har vært en stor utfordring i en lengere periode nå. Det er viktig at det settes på dagorden, og derfor syntes vi det var fint å ta turen ned hit i dag, sier Hansteen.

Hansteen-Nygård-Meyer klippet.jpg
Samferdselsminister Nygård tok seg til en prat med advokat i NHO Logistikk og Transport, Thor Chr. Hansteen og Taj Meyer, HR-leder i Nor-Log

 

Åpningen stod selveste Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård for.
-Dette er et flott initiativ og jeg håper mange lar seg inspirere til å bli yrkessjåfør, sa han i sin tale.

Foruten det som foregikk på scenen var mulighet for å prøvekjøre tungbil i simulator, sette kjetting på dekk, titte (og sitte) inne i ulike kjøretøy samt prate med yrkessjåfører.

Taj Meyer, HR-leder i Nor-Log, var til stede med flere kollegaer.
- Nor-Log er Norges største privateide transportselskap og sysselsetter et stort antall sjåfører, og er således svært opptatt av rekruttering til yrket! Vi har tydelige krav til våre sjåfører når det gjelder personlige egenskaper som ansvarsbevissthet og seriøsitet. Til gjengjeld tilbyr vi gode arbeidsvilkår, tilrettelegging i ulike livsfaser og mulighet for intern omskolering, sier Meyer. En liten hils på Samferdselsministeren ble det også tid til for Nor-Log's HR-leder.


Turneen er et samarbeid mellom SOTIN (Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen Transport og Logistikkfagene i Norge), Norges Lastebileier Forbund, NHO Transport og flere bedrifter i transportbransjen.

Oversikt 20230830_101228 (002).jpg
Godt oppmøte på dagens arrangement

 

følg drømmen ikke strømmen 20230830_101025.jpg

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: