Speditørskolens beste 2023

Publisert

Fredrik Osnes (nr. 2 f.v.) ble speditørskolens beste i 2023. Her er han sammen med Jan Arild Torekoven (Schenker), Wolfgang Frank (Schenker) og Claus Haals (NHO LT).

Fredrik Osnes, DB Schenker, er årets beste på Speditørskolen 2023. Det ble hyggelig markering med gode ord, diplom og kake hos Schenker på Alnabru i går. - Nå har jeg bransjens beste utdanning og grunnlag for å utnytte de mange muligheter som finnes hos Schenker, som har investert i meg og min fremtid med denne utdanningen, uttalte Fredrik selv.

NHO LTs kompetanseleder Claus Haals kom i all "hemmelighet" på besøk til Schenker sitt kontor på Alfaset i går, og med seg i vesken hadde han vitnemålet som høytidelig ble overrakt Fredrik. Schenker hadde forberedt en samling med kollegaer og ledere, som en overraskelse for Fredrik, og selvsagt ble det kake og blomster i tillegg.

Fredrik har jobbet hos DB Schenker Road i 11 år. Fra før har Fredrik en bachelor innen logistikk.

Vi tok en prat med Fredrik i etterkant for å høre litt om hans opplevelse av dette utdanningsløpet.

- Å bli beste «Eksaminert speditørkandidat» er stort, sier Fredrik, og fortsetter – Speditørskolens opplegg med forberedelse, samlinger og dagcase, samt etterfølgende hjemmecase er en meget effektiv modell, men for å få fullt ut læringsutbytte av casearbeid på samlingene, må man være godt forberedt i pensum før samlingen. Og så følger hjemmecase etter hver samling. Her er det helt sentralt at man starter arbeidet så rask som mulig etter samlingene mens man har fagene friskt i minne – og ikke løpe tør for tid ved utløp av fristen for innlevering, poengterer Fredrik.

Eksaminert speditørkandidat er jo en allsidig befrakterutdanning som dekker alle transportformer. Du jobber med landbaserte transporter. Hvilken nytte har man da av kompetanse innen f.eks. sjø og fly?
- Jeg opplever i min hverdag at kundene forventer mer enn at du bare skal ekspedere transportbestillingen. Utdanningen har gitt meg mer å by på. Etter nå å ha blitt en «Eksaminert speditørkandidat» opplever jeg å ha fått en enda bedre forståelse for speditørens eller samlasterens tjenestespekter og den rolle vi spiller for kunden som en transport- og logistikkpartner. Utdanningen har gjort meg både oppmerksom og kvalifisert til å se nye muligheter og utfordre kundens bestilling, når dette er relevant, forklarer Fredrik.

Har du et råd til andre i bransjen, som lurer på å bli «Eksaminert speditørkandidat?
Det er 9 måneder med mye jobbing. For meg har suksessoppskriften vært god forberedelse, være aktiv i casearbeidet på samlingene, samt legge energi i hjemmecasene. Og så har jeg troen på å være raus med det man selv kan, og å dele kunnskap med andre deltakere. Det lærer men utrolig mye av selv.
Det er innsatsen verdt. Nå har jeg bransjens beste utdanning og grunnlag for å utnytte de mange muligheter som finnes hos Schenker, som har investert i meg og min fremtid med denne utdanningen, avslutter Fredrik.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: