Fristen for redegjørelse knyttet til åpenhetsloven nærmer seg

Publisert

Foto: unsplash.com

For første gang er virksomhetene er pliktige til å rapportere i henhold til åpenhetsloven. Rapporteringen skal skje i form av en egen redegjørelse som skal offentliggjøres. Fristen er 30. juni.

Åpenhetsloven har som formål å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Loven gjelder for større virksomheter som er hjemmehørende i Norge , og som tilbyr varer og tjenester i eller utenfor Norge. Loven gjelder også for større utenlandske virksomheter som tilbyr varer og tjenester i Norge, og som er skattepliktige til Norge etter norsk intern lovgivning.

* Med større virksomheter menes virksomheter som omfattes av regnskapsloven § 1 5, eller som på balansedagen overskrider grensene for to avfølgende tre vilkår:
Salgsinntekter | NOK 70 millioner
Balansesum | NOK 35 millioner
Gjennomsnittlig antall ansatte | 50 årsverk

 
Tema på medlemsmøte

Ettersom det nå er første gang redegjørelsesplikten inntrer, hadde vi satt opp dette som tema på et av våre medlemsmøter denne forsommeren. Dessverre så vi oss nødt til å flytte møtet til høsten, da etter at fristen for redegjørelse har inntrådt.

Solfrid Haaskjold Brænd, director og advokat i KPMG, var forespurt som innleder til vårt planlagte møte. Som et "plaster på såret" for at møtet ble flyttet har hun delt sin presentasjon med oss, og gitt oss anlending til å dele denne videre.

I denne er formkrav og prosedyre ifm. redegjørelsen tydelig skissert, samt bakgrunn for loven og praktiske tips. 

Presentasjonen finner dere i lenke nedenfor.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: