Høring 2 om avvikling av direktekjøringsordningen

Publisert

På onsdag den 31 mai kom Tolletatens nye høring om Digitoll og avviklingen av direktekjøringsordningen. Vi kan med glede se at bransjen har fått gjennomslag på en rekke punkter, men det er fremdeles mye som gjenstår.

Vi har tidligere skrevet om Digitoll og avviklingen av direktekjøringsordningen, og dette burde nå være et kjent tema blant våre medlemmer.
https://www.nholt.no/artikler/2023/om-direktekjoringsordningen-digitoll-og-veien-fremover/
https://www.nholt.no/artikler/2023/nyheter-fra-tollverden/

Samtidig er det fremdeles mye som ikke er avklart, men vi kommer til å jobbe tett med dere, og med Tolletaten, frem mot høringsfristen den 30. august. Tolletaten har vært veldig samarbeidsvillige gjennom hele denne prosessen, men de trenger fremdeles hjelp for å se og forstå næringslivets behov.


Høringen, med vedlegg, er på godt og vel 80 sider. Det kan synes i overkant, men dette er unektelig et veldig viktig tema for bransjen. Formen på høringssvarene vi sender, vil ha en direkte påvirkning på hvordan import og eksport gjennomføres i mange år fremover. Bransjens syn på dette, på utviklingen og innholdet i Digitoll, er helt avgjørende for hvordan fremtiden blir.

Av den grunn vil vi på det sterkeste oppfordre alle til å sette seg inn i høringen, og til å sende inn høringssvar.
Eller, om dere ikke ønsker å sende høringssvar selv, kan dere sende innspill til NHO LT, som vi så vil forsøke å implementere i vårt eget høringssvar.

Vi anbefaler også alle å melde seg på tolletatens webinar den 13. juni kl 10-12. https://www.toll.no/no/bedrift/webinar/webinar-digitoll-og-endringer-av-horing-2/

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: