NHO Logistikk og Transport i innspillsmøte til NTP med Regjeringen

Publisert

Tirsdag inviterte Regjeringen til innspills-konferanse med næringslivet og organisasjoner i Kongressenteret ved LO. Konferansen ble åpnet ved samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Næringspolitisk direktør Ole A. Hagen holdt et 10 minutters innlegg knyttet til NTP-målet om fremkommelighet, og tok utgangspunkt i NTP-prognosene for det mobilitetsbehovet næringslivet/gods, forbrukere og myndigheter har i NTP-perioden.

Med hypotesen om at det ikke vil være tilstrekkelige midler til å investere i fysisk infrastruktur stiller det krav til at:

  • Vi må PRIORITERE ut fra behov og nytte (f eks ikke Nord-Norgebane, fergefri E39)
  • Vi må sikre stamnettet, effektive byer og korridorer, også de internasjonale korridorene.
  • Vi må utnytte dagens infrastruktur bedre og sikre vedlikehold av det vi har.
  • Ved å investere i teknologi og digitale løsninger kan vi redusere investeringsbehovet i fysisk infrastruktur (Mobilitet 2040).
  • Vi må få mer igjen for pengene (planleggingstid, organisering, modulvogntog ++).
  • Det grønne skiftet vil bli «løst» for landtransport, tunge lastebilers mangelfulle utbygging av ladestasjoner vil bli erstattet av private løsninger og reddes av batteriteknologi

LO, NHO, Trygg Trafikk, SINTEF, Naturvernforbundet, NLF, Rådgivende Ingeniørers Forening, Kollektivtrafikkforeningen og en rekke andre bidro med innspill.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: