Overleverte mobilitetsrapport til Samferdselsministeren

-Vi takker for innspillet Mobilitet 2040 som vi fikk overlevert i dag av NHO Logistikk og Transport. Dette er en interessant rapport som vi vil se nærmere på i Nasjonal Transportplan, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Her sammen med Ole A. Hagen.

I dag var det vår tur til å invitere til arrangement i Arendal og på agenda stod mobilitet. Flere representanter fra både næring, organisasjonsliv og Storting var med i debatten i en fullsatt sal. Vår rapport, Mobilitet 2040, ble lansert. Denne ble også overrakt Samferdselsministeren direkte i Arendal.

Det var bred enighet om betydningen av mobilitet.
Mobilitet er viktig for å nå klimamålene.
Mobilitet gir effektivitet.
Mobilitet er limet i samfunnet.

Og vi må samhandle; myndigheter, næring og øvrige beslutningstakere. Vi må bruke ressursene riktig, lytte til forskningen, planlegge og ta de rette valgene nå til det beste for gode løsninger i fremtiden.

Ole + LeitrøHelleland .jpeg
Ole Hagen sammen med Kirsti Leirtrø og Trond Helleland

 

Det er et godt stykke igjen før klimamålene er oppnådd.
Samtidig har utviklingen gått ganske fort når det gjelder teknologi og digitalisering med eksempelvis droner og selvkjørende kjøretøy. Ved å utnytte infrastrukturen riktig og effektivt, kan vi redusere kostandene til vedlikehold og utvikling. Automatiserte droner kan effektivt øke rekkevidden til transport og leveringstjenestene. 

Nye datastandarder muliggjør dynamisk regulering av areal og infrastruktur.  Men vi må planlegge og kartlegge hva slags behov vi har, og hvilke mennesker som har disse behovene, og til hvilket tidspunkt de benytter tjenestene/behovet. 

Mobilitet er limet i samfunnet. Det er det som får maten på bordet, medisinene vi trenger og at vi kommer oss dit vi skal.

are kjensli.jpg
Adm. direktør Are Kjensli

 

Vår rapport Mobilitet 2040 gir noen retningslinjer for hvordan vi kan øke verdiskapningen og sikre mobilitetsbehovet, selv om NTP-midlene blir begrenset fremover. Rapporten ble overlevert Samferdselsminister Nygård ved en annen anledning i Arendal.

-Vi takker for innspillet Mobilitet 2040 som vi fikk overlevert i dag av NHO Logistikk og Transport. Dette er en interessant rapport som vi vil se nærmere på i Nasjonal Transportplan, sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård om rapporten.

Følgende deltok på arrangementet

Mari Sundli Tveit, Adm.direktør Forskningsrådet
Ingrid Dahl Hovland, Vegdirektør, Statens vegvesen
Trond Helleland, Stortingsrepresentant, Høyre
Anniken Hauglie, Viseadm.direktør NHO
Bernt Reitan-Jenssen, Konsernsjef, Ruter
Alexander Haneng, Konserndirektør, Posten Norge
Ole A. Hagen, Næringspolitisk direktør, NHO Logistikk og Transport
Per Øyvind Langeland, Avd.direktør, NHO
Are Kjensli, Adm.direktør, NHO Logistikk og Transport
Sofie Rønvik Aslaksen, Konsulent Sprint Consulting
Øyvind Sævig, Daglig leder Beta Mobility
Kirsti Leirtrø, Stortingsrepresentant Arbeiderpartiet

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: