Dialogmøte for god flyfraktflyt

Representanter fra NFFs styre, OSCC, Spirit, Luftfartstilsynet og NHO Logistikk og Transport. GF Logistikk og Kvalitetstransport var ikke med på bildet. Fra venstre, Are Kjensli, Lars Arne Bue, Janicke Henæs, Isak Bergqvist, Roy Midtskogen, Tom Roger Larsen, Jannike Cappelen, repr. fra OSCC, Christer Busse, Jan-Helge Dahl, Wouter Severs, repr. fra OSCC. Foto: Silje Vhile Braaten

I går var det "stormøte" hos OSCC på Gardermoen etter initiativ fra styret i NFF. Det var den mye omtalte oppdatering/innmelding av securitystatus på frakt som skal om bord i fly som var hovedtemaet for møtet.

Et fulltallig NFF styre representerte speditørsiden. Ground handling-selskapene Spirit og OSCC stilte,
og det gjorde også transportselskapene GF Logistikk og Kvalitetstransport (Jetpak) (i denne sammenheng tredjepartsleverandørene).
Representanter fra Luftfartstilsynet og NHO LTs administrasjon var også med i møtet.
Hvem gjør hva, på vegne av hvem, hvem har ansvar for hvilket ledd, hvilke standardiseringer er det ev. behov for,
EU-regelverk sett opp mot ICAO/IATA regelverk, samt kapasitet fremover var temaer som ble snakket gjennom.

- Samtlige parter var svært positive til å stille på dette møtet, noe som vitner om at alle i utgangspunktet er interessert i å bidra til å løse opp i eventuelle uklarheter.
Vi tror på at mye kan løses ved å snakke sammen og samles rundt samme bord, og dette var en god start, sier adm. direktør i NHO LT, Are Kjensli.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: